A vasaló doboz esete az újságokkal

Bevallom fogalmam sincs honnan jönnek ezek az agymenéseim. Gondolom furákat álmodhatok vagy mi.  Tudniillik történt, hogy több újságom lett mint tartóm hozzá, mert ugye gyűjtöm (ezeket is, mármint az újságokat).  Szerencsére a kezembe akadt a vasalónk kartondoboza és jött is az isteni szikra, hogy lehetne e ebből újságtartóm. Gyorsan rá is beszéltem magam, hogy hogyne… Tovább »

Egyszerű őszi kopogtató

Szeretünk ám  a srácokkal ilyenkor ősszel elmenni gyűjtögetni. A cél persze gesztenye, toboz, szép faágak, madártollak, termések, levelek a vége az, hogy bármit találnak kell, ugyan mindegy, hogy jobb létre szenderült pocokról vagy egy letört járda darabról van e szó, mert az milyen szép, mert kicsi épp kavicsot gyűjt és milyen jó lenne a gyűjteménybe…. Tovább »

Őszi dekor tippek

Nem tudom ki hogy van vele de én speciel szeretem csicsázni a lakást. Persze nem túlzásokba esve, egy-két fityegő valami az ablakokba, pár akármi valami a polcokra az évszaknak vagy épp közelgő ünnepnek megfelelően. Na jó a nem túl csicsa alól a karácsony persze kivétel, na akkor még a srácaim fülére is gömböt akasztok 😀… Tovább »

Tortacsipke koszorú

Az eső miatt bizony ma nem kellett azon gondolkodni, hogy hová is menjünk ki. Így volt időnk kipróbálni a tortapapír koszorú elkészítését. Bár srácok kezdeti lelkesedése hamar kifújt, maradtam egyedül. Azért időről időre leellenőrizték, hogy hol tartok a biztonság kedvéért. Kicsit sajna szöszölősebb elkészíteni ezt a koszorút mint gondoltam első ránézésre de annyira tetszett, hogy… Tovább »

Cerkatárolás-avagy sulikezdés előtti sikítófrász

Sikítófrász-igen. Lesz egy elsős gyerkőcöm. Nem tudom, mondjam még? 🙂 Szerintem nem mondok azzal újat, hogy mind a gyerekszobabútor, mind a ceruzák, színesek, kréták, filcek bizony igen megszaporodnak. Nem épp elenyésző mértékben. Oké, hogy megvan az íróasztal, oké, hogy nem túl nagy, mert nem lehet a fél szoba íróasztal de most az íróasztal fele ceruzatartó…. Tovább »

Egy kis pihi

Nagyon hiányzott már, hogy készítsek valamit. Nem igazán volt időm semmi ilyesmire mostanság. Bár kárpitoztam ugye nem olyan rég (ha lemaradtál itt megnézheted) de ahhoz azért nem kell ecset na 🙂 Össze is kaptam magam izibe, úgyhogy varrtam, festéket kevertem, festettem, csiszoltam, ragasztottam, mindezzel jó nagy kupit csináltam a konyhámban… meg jól el is fáradtam… Tovább »

De mihez kezdjünk a cipősdobozokkal?

Azon kivül persze, hogy cipőt tartsunk benne. Szorgosan gyűjtögetem a cipősdobozokat, hogy  majd hasznos kis tárolók legyenek belőlük. Már csak meg kell várnom a nyár végét, hogy legyen időm megcsinálni őket. Addig is nézzetek mi mindenre lehet használni egy cipősdobozt némi esztétikai tuning után.   Csak a tetejét felhasználva lehet ékszertartó, falidekor:   Készülhet belőle… Tovább »

Háttámlából lábtartó? Igen. (Avagy kárpitoztam)

Bevallom nagyon be voltam tojózva, hogy mi is sül ki a mai napi munkámból.  Szerencsére annak ellenére, hogy először “kárpitoztam” teljesen rendben van. Bár sajna nincs teljesen befejezve, mert nem tudtam venni olyan csipkét, fidret- fodrot ami tetszett volna így azt még vadászni kell, hogy a lábak egy részét leglább eltakarjam. De sebaj így is… Tovább »

Botok az asztalomon

Mostanában elég kevés időm jut kreatívkodni de minap a fülembe ültették a bogarat asztaldíszügyileg. Miért nincs nekem asztaldíszem? Nosza kaptam is magam és összedobtam egyet kizárólag olyan dolgokból amik itthon fellelhetők: maradék anyagok, gombok, zsákszalag, kötözők és ezek maradékai. Seperc alatt összeöltöttem pár “virágot” beizzítottam a ragasztópisztolyt alapnak összekötöttem  2 botot és nézd mi lett:… Tovább »

Zsákvászon főszerepben

Ma tavaszi nagytakarítás címén eljutottam addig, hogy letakarítsam a konyha ablakot. Ilyen steril még sose volt. Keresgéltem a függönyök között, hogy ha már takarítok akkor cserélem azt is és rájöttem, hogy hiába van több garnitúra, hiába szépek, valahogy a nem stimmelnek. Elég hamar rá is jöttem, hogy bizony ide, ebbe a konyhába zsákvászonfüggöny dukál vitrázs… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!