Készíts fűfejet

Szerintem nincs ember aki nem ismerné ezeket a jópofa zöld hajú kis mókaságokat. Vidámak, zöldek, viccesek és nem utolsó sorban nagyon jó móka a gyerekeknek egy-egy ilyen gondozása, figyelése. De ha már annyira jófejek a fűfejek miért ne készítenénk el mi magunk a saját vagy gyerekeink örömére akár közösen a srácokkal.   Fűfejünk elkészítése nem… Tovább »

Régi könyvek új élete

Bizonyára mindenkinek van egy-két régi könyve amitől nem tud megválni valamiért. Én személy szerint nem szívesen dobok ki könyvet. Nincs hozzá szívem, így igen sok szebb kort megélt darab van jelenleg is.  De nincs minden veszve ám. A régi könyvekből is rengeteg használható, szép dolog készíthető. Így ki sem kell dobni és tárolgatni sem kell… Tovább »

De mire is jó a beton? Megmutatom.

Játszunk! Én mondok egy szót te pedig rávágod ami elsőre eszedbe jut. Hagyd itt kommentben vagy a facebook-on mi is volt az. Oké? A szavam: BETON. De a betonkeverő nem ér ám. 🙂 Nekem az első ami eszembe jut a lakásom. Egy betonkocka- ez van. 🙂 Viszont gondoltad volna, hogy azon kívül, hogy házakat, járdát,… Tovább »

Az agyagcserép is szép- hidd el!

Ma agyagcserepeket festettem, díszítettem szóval nagy munkában voltam egész nap és persze egy sincs még kész.  Viszont nagy munkámban komolyan gondolkodóba ejtett, hogy ezek a lássuk be önmagukban nem igazán tetszetős agyagcserepek mennyire át tudnak alakulni, mennyire más arcukat tudják mutatni. Ráadásul rengeteg van nekik, szinte bármilyen otthonban megállják a helyük ha jól választjuk meg… Tovább »

Létrázó, avagy mire jó még a létra

Szerintem viszonylag keveseknek van felesleges létrája. De ha mégis akad egy elfekvőben, nem árt tudni mihez is lehet vele kezdeni azon kívül, hogy felmásszunk rá. Remekül használható tárolásra, polcnak, dekorációnak… Nekem nagyon tetszenek ezek a létrás megoldások, kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá. Lássuk is. Új életet kezdhet a fürdőben önmagában vagy kosarakkal kombinálva: Helyettesíthet… Tovább »

Akasztják a virágot

Bevallom igen mániákus vagyok abban is, hogy a plafon sem maradhat “szárazon” ergo ott is kell valami akármi csicsának lennie. Ne ijedjen meg senki, mindezt vizuális sokk nélkül oldom meg, bőven elég egy-két kampó amik elbírnak egy-egy cserép virágot. Persze saját készítésű makramé tartókban. Egyedül a srácaim szobájában van mindig az évszakhoz igazodó plafondekor, amit… Tovább »

Betonozz textilt! Mert miért ne?

Bevallom imádom ezt az ötletet annak ellenére, hogy számomra aki panelben lakik nem sok haszna van. Jó persze titkon gyűjtöm egy külön mappába az ilyen dolgokat hogyha majd lesz családi házam na majd akkor… Halkan viszont megjegyzem azt is hogy annyi minden van, hogy legalább 1500nm és egy 100 holdas pagony kell majd minimum, meg… Tovább »

Pozsgások az erkélyen

Egyik kedves mostmár sajnos csak volt munkatársam meglepett néhány cserépnyi pozsgással. Imádom őket, mert nem egy nagy igényű növények, változatosak ráadásul jól bírják a kiképzést a tűző napon is. Mivel ezek a növények legtöbbször sziklakertek díszei én meg panelben nehezen csinálnék egyet, ha csak nem talicskázok fel az erkélyre pár karika földet meg némi sódert,… Tovább »

(Konzerv)dobozoló

Tudom, tudom egy konzervdoboz önmagában nem épp egy mutatós darab de a lehetőség bizony benne van, hogy ékes/hasznos dísze lehessen otthonunknak csak egy kis fantázia kell, hogy észrevedd. Végeztem is egy kis kutatást, hogy meg tudjam mutatni mennyi minden van egy konzervdoboznyi fémdarabban, mennyi arca lehet, mire használható miután kiürült. Fogadok, hogy eztán egyet sem… Tovább »

10 perces

Találtam egy őskori lábost, gondoltam valamire még jó lehet. Abból kiindulva, hogy minden lehet virágtartó meg is kapta az előléptetést és állandó szolgálatot teljesít az erkélyemen. Némi virágfölddel megtöltve és a virágládából átköltöző néhány kövirózsával igen cuki kis történet lett belőle.  Le az egyencserepekkel és éljenek a lábosok ugyebár. Vele együtt jött egy hasonló állapotú… Tovább »

Olyan nincs, hogy valamibe nem lehet virágot ültetni

Tavasz, jön a tavasz. Ilyenkor már javában a virágokkal vagyok elfoglalva vagyis inkább úgy kell fogalmaznom, hogy ilyenkor jobban, mint az év többi részében. Mint buzgó virágmániás és aki utálja az egyencserepeket (persze annak is megvan a maga bája) keresem is az alternatív megoldásokat, hogy a saját elborult elmém által kitalált ültetőedényeken kívül még mit… Tovább »

Talált kincsből bármi tartó

Kincsre leltem ma a polcon ahol azoknak a dolgoknak van a helye aminek nincs helye. Már az egyiken,mert van még 2 ilyen polc meg pár tál meg kosárka. (Majd csinálok egy hogyan ne rendszerezz posztot és bemutatom őket 🙂 ) Ja igen mutatom: Nem tudom mi lehetett fénykorában, honnan jött de van 2. Egyiken sajna… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!