Kávé mellé- Mesés erkélyek

Mióta az eszemet tudom, na jó mióta panelban lakom álmom egy gyönyörű virágos erkély. Tudod az az őserdőszerű ami csak keveseknek van. De egyre inkább gyanítom, hogy genetikailag lehetek alkalmatlan összehozni egyet. Mondjuk nem is kis kihívás az erkélyre tűző nap miatt. Kimész… elégsz, kész.  Azért csak szeretek sóvárogni kicsit. Gyűjtöttem is néhány képet, hogy… Tovább »

Készíts fűfejet

Szerintem nincs ember aki nem ismerné ezeket a jópofa zöld hajú kis mókaságokat. Vidámak, zöldek, viccesek és nem utolsó sorban nagyon jó móka a gyerekeknek egy-egy ilyen gondozása, figyelése. De ha már annyira jófejek a fűfejek miért ne készítenénk el mi magunk a saját vagy gyerekeink örömére akár közösen a srácokkal.   Fűfejünk elkészítése nem… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Álomesküvő

Tudom, tudom… soha ne mond, hogy soha kivéve amikor azt mondod, hogy soha ne mond, hogy soha. Igazából, már most az első vigyázz, kész, posztolj bejegyzésemnél (még csak most kezdtem ezt) arra gondoltam nem is biztos, hogy meg kellene ezt nekem írni, márhogy a téma miatt. Álomesküvő, az meg mi az? Esküszöm nőből vagyok teljesen…. Tovább »

Virágpompás erkélyem

Végre sikerült eljutnom odáig, hogy az erkélyem teljes egészében virágba borult. Az igaz, hogy szentül megfogadtam, hogy idén csak 1-1  láda álló és futómuskátlim lesz meg 1 kakassarkantyúka, mert az nem hiányozhat. Ehhez képest mi van? Pár napja vettem 2 primulát, 2 kakassarkantyúkát (félsiker) 2 szegfűt és 3 állómuskátlit. Ezek közül akkor csak a két… Tovább »

Tavaszi koszorúk egyszerűen

Na kérem eljött a pillanat amikor azt mondom, hogy bizony a művirágoknak is van létjogosultsága. Pöpec kis tavaszi ajtóravalók lehetnek belőlük. Bizony, néhány művirággal és alappal remek kis koszorút készíthettek magatok is még csak nagyobb kézügyesség sem kell hozzá. Mert ki ne tudna ragasztani vagy kötözni ugye? Sőt ha csak felkötözitek a rávalókat a választott… Tovább »

Az agyagcserép is szép- hidd el!

Ma agyagcserepeket festettem, díszítettem szóval nagy munkában voltam egész nap és persze egy sincs még kész.  Viszont nagy munkámban komolyan gondolkodóba ejtett, hogy ezek a lássuk be önmagukban nem igazán tetszetős agyagcserepek mennyire át tudnak alakulni, mennyire más arcukat tudják mutatni. Ráadásul rengeteg van nekik, szinte bármilyen otthonban megállják a helyük ha jól választjuk meg… Tovább »

Akasztják a virágot

Bevallom igen mániákus vagyok abban is, hogy a plafon sem maradhat “szárazon” ergo ott is kell valami akármi csicsának lennie. Ne ijedjen meg senki, mindezt vizuális sokk nélkül oldom meg, bőven elég egy-két kampó amik elbírnak egy-egy cserép virágot. Persze saját készítésű makramé tartókban. Egyedül a srácaim szobájában van mindig az évszakhoz igazodó plafondekor, amit… Tovább »

Pozsgások az erkélyen

Egyik kedves mostmár sajnos csak volt munkatársam meglepett néhány cserépnyi pozsgással. Imádom őket, mert nem egy nagy igényű növények, változatosak ráadásul jól bírják a kiképzést a tűző napon is. Mivel ezek a növények legtöbbször sziklakertek díszei én meg panelben nehezen csinálnék egyet, ha csak nem talicskázok fel az erkélyre pár karika földet meg némi sódert,… Tovább »

A szomszéd kertje…

Városba szakadt falusi leányzóként bevallom nagyon hiányzik egy kert. Kertes házból panelba költöztem, így csak egy csepp erkélyem van kiélni szenvedélyem a virágokkal kapcsolatban.  De sebaj majd ha nagy leszek lesz szép kertes házam, mindenféle gizgazokkal de addig is itt van nekem kedves munkatársam Irénke kertje. Nos Irénke ha kinyilik egy virág a kertjében már… Tovább »

A buzogányvirág (diffenbachia)

Egyik legkedveltebb szobanövényünk. Szinte nincs olyan növénykedvelő aki ne büszkélkedhetne egy-egy szép példánnyal. Fajtái levelük mintázatában, színükben, nagyságukban térnek el egymástól. Ami mindegykre igaz, hogy mérgező. (Ha csepp gyerek van érdemes a növényt olyan helyre tenni ahol nem fér hozzá). Az átültetést is célszerű kesztyűben végezni mivel a bőrre kerülő növényi nedvek  az arra érzékenyebbeknél… Tovább »

Egy tepsi kert

Baromi ügyes voltam tündérkertügyileg, már csak egy kis kikövezett ösvény kell de minikavics nincs itthon. Az még igényel némi gyűjtőmunkát. De a lényeg, hogy 200 forintból sikerült egy kis mesevilágot kreálnom. De ez is elhagyható lett volna. Nem egy olyan dolog amivel meg lehetne jelenni, hiszen kvázi a semmiből lett, kevés munkával és még a… Tovább »

Tündérkertet ide nekem

Végre eljött az ideje, hogy összerakjam életem 2. tündérkertjét. Az elsőt még srácaimmal csináltuk de a nyuszink megette, szóval nem volt hosszú életű. Most olyat szerettem volna ami  nem igényel különösebb gondoskodást tehát szukkulensek kerülnek bele, és csupa olyan dologból kihozni a kert jelleget ami nem kerül semmibe- kövek, kavicsok, faágak, zombi pockok ilyesmik. Azaz… Tovább »

10 perces

Találtam egy őskori lábost, gondoltam valamire még jó lehet. Abból kiindulva, hogy minden lehet virágtartó meg is kapta az előléptetést és állandó szolgálatot teljesít az erkélyemen. Némi virágfölddel megtöltve és a virágládából átköltöző néhány kövirózsával igen cuki kis történet lett belőle.  Le az egyencserepekkel és éljenek a lábosok ugyebár. Vele együtt jött egy hasonló állapotú… Tovább »

Papírvirág love

Ma egy végtelenül egyszerű kis tavaszi dekorációt készítettem. Egyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ötletet kisebbik srácom ovis csoportszobájában láttam amit persze tovább gondoltam. Az oviban meseszép, szalvétából készült, óriási papírvirágok lógnak a plafonról. Azonnal nyomába is eredtem az elkészítés hogyanjának, amit egy papírzsepi segítségével el is sajátítottam. Nagyon egyszerű kis dolog, az… Tovább »

Olyan nincs, hogy valamibe nem lehet virágot ültetni

Tavasz, jön a tavasz. Ilyenkor már javában a virágokkal vagyok elfoglalva vagyis inkább úgy kell fogalmaznom, hogy ilyenkor jobban, mint az év többi részében. Mint buzgó virágmániás és aki utálja az egyencserepeket (persze annak is megvan a maga bája) keresem is az alternatív megoldásokat, hogy a saját elborult elmém által kitalált ültetőedényeken kívül még mit… Tovább »

Valóságos valami

Ecseteket a kézbe, csapjunk a festékes bödönbe, maszkolószalagot a homlokra és… csepp kis váza egyszerűen, kézügyességtől függetlenül. Elkészült az első izéke (na jó igazából váza lesz tavaszi virágoknak, már csak virág kell) képekkel meg leírással mit hová kentem, hogyan, miért. Hátha valakinek kedve támad izékét festeni. Alanyt már ismertettem egy korábbi posztban, indulás… egy végtelenül… Tovább »

Erkély tökély

Mint minden valamire való falun felcseperedett leány a városba költözvén én is rájöttem, hogy kertes ház hiányában bizony az erkély az egyetlen menedék , ami megnyugvást hozhat a rohanós, dolgozós, szentségelős mindennapokban. Mindig is áhítozva nézem az elém kerülő gyönyörűen megkomponált, számomra mesevilágot idéző apró kis nyugalomszigeteket, majd mindig el is terveztem, hogy igen majd… Tovább »

Talált kincsből bármi tartó

Kincsre leltem ma a polcon ahol azoknak a dolgoknak van a helye aminek nincs helye. Már az egyiken,mert van még 2 ilyen polc meg pár tál meg kosárka. (Majd csinálok egy hogyan ne rendszerezz posztot és bemutatom őket 🙂 ) Ja igen mutatom: Nem tudom mi lehetett fénykorában, honnan jött de van 2. Egyiken sajna… Tovább »

Indul a mandula

Első iromány. Hogy mi lesz itt? Jelenleg csak káoszt ígérhetek. Lakber blog egy semennyire lakberendezőtől (3 kategóriába is tehettem volna blogom a fejemben elképzelt tartalom alapján, ez lett aztán meglátjuk mi lesz túlsúlyban), de aggodalomra semmi pánik senki lakását sem fogom berendezni. Indián- cserkész becsszó. Szóval mi is lesz itt: shabby, vintage, rusztikus, vidéki …… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!