Parafatábla 2x

Úgy esett, hogy M. régi napirendi táblája a régi formában már nem kell. Újat kell készítenem. Szépül a szobájuk és ez a csúfság már nagyon bántotta a szemem annak ellenére, hogy megállta a helyét, működött. A táblánk alapját egy parafa tábla adta amit több sorban feltépőzáraztam, hogy így tudjuk a szükséges sorrendbe kirakni a kártyáinkat…. Tovább »

Cserépből gyertyatartót egyszerűen

Végre itt a jó idő. Ki lehet használni a kert, terasz, erkély adta lehetőségeket, hogy a szabadban tölthessük el az időnk. Ma egy igazi hangulatfokozó ötletet mutatok, mellyel ezeket a kis nyugalomszigeteket még jobban fel tudod dobni az ejtőzésekhez.   Lássuk is mire lesz szükséged: agyagcserép agyagcserép alátét festék (spray vagy kenős) szükség szerint ecset… Tovább »

Tavaszi koszorúk egyszerűen

Na kérem eljött a pillanat amikor azt mondom, hogy bizony a művirágoknak is van létjogosultsága. Pöpec kis tavaszi ajtóravalók lehetnek belőlük. Bizony, néhány művirággal és alappal remek kis koszorút készíthettek magatok is még csak nagyobb kézügyesség sem kell hozzá. Mert ki ne tudna ragasztani vagy kötözni ugye? Sőt ha csak felkötözitek a rávalókat a választott… Tovább »

Húsvét nálunk

Van az a mondás, hogy a suszternek sincs jó cipője. Pontosan ezért van az, hogy a kreatív bloggernél sincs igazi húsvéti dekoráció. Nos én ezzel fel is mentettem magam. Akartam én festegetni szép kis polisztirol tojikat csak nem jutott rá időm, nyugi másnak persze készítettem húsvéti csecsebecséket, ajándéknak valókat. Igazából rá is kellett jönnöm, hogy… Tovább »

Húsvéti dekorációk egyszerűen

Huhhh… Jó rég sikerült posztot írnom. Kicsit megszaporodtak a teendőim ráadásul a 2 gyerkőc mellé hozzánk költözött egy cseppnyi kutyus Abigél is. Gondolhatjátok mennyire áll a bál. Nem utolsó sorban technikai gondokkal is küzdök, jelen bejegyzésem telefonról próbálom megírni. Elég bátor vagyok, tele is lesz a végére a hócipőm. Remélem azért a telefonom megbirkózik a… Tovább »

Kreatív ötletek gyerekeknek

Hamarosan itt a tavaszi szünet, Nyuszi bácsi és nyuszi néni már nagyon figyeli a kertek alól, hogy ki hogy viselkedik és bizony ettől függ, hogy kinek mit tojik a kosárba. Na ez az ami a gyerekeket pont nem érdekli és egy óvatlan pillanatban egy szempillantás alatt képesek orkokká válni, amíg te próbálod a tojásokat megfesteni… Tovább »

Kapcsolódó, avagy lámpakapcsolók,konektorok újragondolva

Na halljam ki az aki komolyabb erőfeszítéseket tett azért, hogy teszem azt egy nappali felújításakor kereste a megfelelő kapcsolót, konektort a pilácshoz? Senki? Mindenki?  Engem speciel a guta ütött meg anno amikor megláttam mennyibe is kerül(het) egy ilyen kütyü. Mindazonáltal lássuk be nincs is nagy választék a barkécsboltok polcain. Így maradtam én is a semmilyen… Tovább »

Botok az asztalomon

Mostanában elég kevés időm jut kreatívkodni de minap a fülembe ültették a bogarat asztaldíszügyileg. Miért nincs nekem asztaldíszem? Nosza kaptam is magam és összedobtam egyet kizárólag olyan dolgokból amik itthon fellelhetők: maradék anyagok, gombok, zsákszalag, kötözők és ezek maradékai. Seperc alatt összeöltöttem pár “virágot” beizzítottam a ragasztópisztolyt alapnak összekötöttem  2 botot és nézd mi lett:… Tovább »

Egy tepsi kert

Baromi ügyes voltam tündérkertügyileg, már csak egy kis kikövezett ösvény kell de minikavics nincs itthon. Az még igényel némi gyűjtőmunkát. De a lényeg, hogy 200 forintból sikerült egy kis mesevilágot kreálnom. De ez is elhagyható lett volna. Nem egy olyan dolog amivel meg lehetne jelenni, hiszen kvázi a semmiből lett, kevés munkával és még a… Tovább »

Tündérkertet ide nekem

Végre eljött az ideje, hogy összerakjam életem 2. tündérkertjét. Az elsőt még srácaimmal csináltuk de a nyuszink megette, szóval nem volt hosszú életű. Most olyat szerettem volna ami  nem igényel különösebb gondoskodást tehát szukkulensek kerülnek bele, és csupa olyan dologból kihozni a kert jelleget ami nem kerül semmibe- kövek, kavicsok, faágak, zombi pockok ilyesmik. Azaz… Tovább »

Papírvirág love vol.2

Ha már úgyis új gyerekszoba dekorációt kell csinálnom lévén tavasz van, a dekoráció meg a mániám a gyerekszobába meg pláne akkor miért ne lehetne a frissen látóterembe került papírvirág. Le is szedtem gyorsan a régi “madárfészket” ami még az őszi faággyűjtős időszakból volt és kb. 20 perc alatt meghajtogattam, felfüggesztettem a virágokat… a plafonra… mert… Tovább »

Papírvirág love

Ma egy végtelenül egyszerű kis tavaszi dekorációt készítettem. Egyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ötletet kisebbik srácom ovis csoportszobájában láttam amit persze tovább gondoltam. Az oviban meseszép, szalvétából készült, óriási papírvirágok lógnak a plafonról. Azonnal nyomába is eredtem az elkészítés hogyanjának, amit egy papírzsepi segítségével el is sajátítottam. Nagyon egyszerű kis dolog, az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!