Parafatábla 2x

Úgy esett, hogy M. régi napirendi táblája a régi formában már nem kell. Újat kell készítenem. Szépül a szobájuk és ez a csúfság már nagyon bántotta a szemem annak ellenére, hogy megállta a helyét, működött. A táblánk alapját egy parafa tábla adta amit több sorban feltépőzáraztam, hogy így tudjuk a szükséges sorrendbe kirakni a kártyáinkat…. Tovább »

Dekorálj térképpel! Mutatom hogyan.

Tegye fel a kezét aki szereti a térképeket! o/ Nos ha a te kezed is fent akkor ez a poszt igazán neked szól. Bevallom gyerekkoromban nagyon szerettem a térképeket bújni, nézegetni ugyanúgy, mint most a srácaim. Arra gondoltam, hogy akkor miért ne csempészhetném be a gyerekszobába valamilyen dekorációnak. Úgyis most volt náluk festés a dekoráció… Tovább »

Régi farmerek új szerepben

Biztos vagyok benne, hogy szinte mindenkinek lapul egy vagy kettő olyan farmer a szekrényében amit már nem használ valamiért, vagy a gyerekek szekrényében egy- két kinőtt darab. Mert nekem biza van… meg a srácoknak is. Persze azokat amiknek nincs baja mindig továbbadom valakinek akinek még kisebb a gyereke de biza van amelyik igencsak hadisérült lesz…. Tovább »

Néhány egyszerű ötlet sulikezdésre

Szeptembertől 2 iskolásom lesz. Részvétem magamnak, meg mindenkinek aki hasonló cipőben jár. Na nem mintha könnyebb lett volna amikor egy iskolás, egy ovis volt a felállás. 🙂 Mondanom sem kell, hogy ezerrel megy a készülődés a tanévkezdésre. Vásárlás, válogatás, füzetkötés , tolltartók rendezése, címkézések stb. Van dolog elég… Persze vannak dolgok amiket magunk készítünk, ilyenek… Tovább »

10 dekoratív tipp, hogy mindig rend legyen a fürdőszobádban

Ugye nem csak nekem okoz gondot a fürdőszobában rendet tartani? Rengeteg dolognak kell helyet találni egy kis helységben, úgy, hogy minden kéznél legyen amikor szükség van rá. Fogkefék, hozzá poharak, fogkrémek- ki melyiket részesíti előnyben. Folyékony szappan a csap mellé, borotvahab, borotva, aftershave, samponok, tüsfürdők, hajbalzsamok, hajpakolások, arcápoló szerek, ezer és ezer féle kencefice ilyen olyan… Tovább »

Rejtegetés mesterfokon

Gondolom nem csak az én háztartásomban vannak olyan dolgok amiket nem szívesen hagyunk szem előtt. Töltők, kütyük meg mütyük, apró -cseprő holmik, a tv-nél számítógépnél lévő kábelrengetegről meg ne is beszéljünk. Legalábbis nálunk borzalom és ezt minden elfogultság nélkül mondhatom. Így fogtam magam és kerestem ötleteket, hogy hogyan is lehetne az ilyen- olyan dolgokat okosan… Tovább »

Tv állvány-meghekkelve

Te azt mondod tv állvány én azt, hogy cipőspolc. Azaz, egy pofonegyszerű ikeahack. Akik panelban élnek ismerik a gondot, hogy milyen is egy csepp előszobában ami előtér, közlekedő, tároló esetleg még ebédlő is egyben megoldani a cipők tárolását. Mondanom sem kell, hogy nálunk ahol 4 ember cipői figyeltek az előszobában milyen ninjakommandósnak kellett lenni a… Tovább »

Cerkatárolás-avagy sulikezdés előtti sikítófrász

Sikítófrász-igen. Lesz egy elsős gyerkőcöm. Nem tudom, mondjam még? 🙂 Szerintem nem mondok azzal újat, hogy mind a gyerekszobabútor, mind a ceruzák, színesek, kréták, filcek bizony igen megszaporodnak. Nem épp elenyésző mértékben. Oké, hogy megvan az íróasztal, oké, hogy nem túl nagy, mert nem lehet a fél szoba íróasztal de most az íróasztal fele ceruzatartó…. Tovább »

Létrázó, avagy mire jó még a létra

Szerintem viszonylag keveseknek van felesleges létrája. De ha mégis akad egy elfekvőben, nem árt tudni mihez is lehet vele kezdeni azon kívül, hogy felmásszunk rá. Remekül használható tárolásra, polcnak, dekorációnak… Nekem nagyon tetszenek ezek a létrás megoldások, kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá. Lássuk is. Új életet kezdhet a fürdőben önmagában vagy kosarakkal kombinálva: Helyettesíthet… Tovább »

De mihez kezdjünk a cipősdobozokkal?

Azon kivül persze, hogy cipőt tartsunk benne. Szorgosan gyűjtögetem a cipősdobozokat, hogy  majd hasznos kis tárolók legyenek belőlük. Már csak meg kell várnom a nyár végét, hogy legyen időm megcsinálni őket. Addig is nézzetek mi mindenre lehet használni egy cipősdobozt némi esztétikai tuning után.   Csak a tetejét felhasználva lehet ékszertartó, falidekor:   Készülhet belőle… Tovább »

Szék a falon

Ki gondolta volna, hogy egy szék kerülhet a falra és azt, hogy lehet akár fürdőszobapolc, törölközőtartő is. Ha van egy régi széked csak felezd el, ha akarod le is festheted és mehet a fürdőbe a falra. Így lesz egy régi és lehet ülőalkalmatosságnak már használhatatlan székből meglepő, egyedi és hasznos holmi ha kap egy új… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!