Pinterest inspirálta dekoráció

Imádom a pinterestet. Ez mi sem bizonyítja jobban mint a saját tábláim. Ki nem hiszi járjon utána nyugodtan ide kattintva. Rengeteg ötletet lehet ám innen ellesni az egyszerűtől a bonyolultig, amit aztán otthon kamatoztathatunk a saját ízlésünkre formálhatunk. Amolyan ötletgenerátorként nagyon hasznos, hiszen az ötletek sokszor nem jönnek maguktól kell valami elindítja az agyban a… Tovább »

Régi könyvek új élete

Bizonyára mindenkinek van egy-két régi könyve amitől nem tud megválni valamiért. Én személy szerint nem szívesen dobok ki könyvet. Nincs hozzá szívem, így igen sok szebb kort megélt darab van jelenleg is.  De nincs minden veszve ám. A régi könyvekből is rengeteg használható, szép dolog készíthető. Így ki sem kell dobni és tárolgatni sem kell… Tovább »

Így fess falfestékkel bútort- avagy “krétafesték” sufnituning

Nagyon régóta szúrta a szemem a konyha és a gyerekszoba közötti cseppnyi sarokban lévő sarokpolc. Szegény igen csúnyácska volt ráadásul mindig tele volt pakolva mindennel. Kb. lerakóként működött, tehát kulcsok, számlák, pánztárcák, kutyafüttyök, nyeke-nyókák amit el tudsz képzelni ott volt. Nem nyújtott épp épületes látványt. Gáz volt na ne cicomázzuk. Nem csak a mindig ledőlő… Tovább »

Az agyagcserép is szép- hidd el!

Ma agyagcserepeket festettem, díszítettem szóval nagy munkában voltam egész nap és persze egy sincs még kész.  Viszont nagy munkámban komolyan gondolkodóba ejtett, hogy ezek a lássuk be önmagukban nem igazán tetszetős agyagcserepek mennyire át tudnak alakulni, mennyire más arcukat tudják mutatni. Ráadásul rengeteg van nekik, szinte bármilyen otthonban megállják a helyük ha jól választjuk meg… Tovább »

Shabby karácsony

Most egy újabb szívem csücske stílus karácsonyi szépségeit mutatnám meg nektek. Íme itt a shabby  chic a romantikus vidékies stílus. Elő a gyöngyökkel, szalagokkal, csipkékkel, gombokkal és lássuk milyen is a shabby karácsony.  Szemlegeltető képek következnek.   A képek forrása ismét a pinterest. Ha tetszett kérlek nyomj egy lájkot vagy megosztást. Köszönöm a figyelmed 🙂... Tovább »

Mire jó a tortacsipke?

Eszembe jutott, hogy van még itthon egy rakás tortacsipkém amit kb. 70 éves koromig sem tudok elhasználni ha arra lövöm el amire való. Na meg a tortasütési szupererőm is mindig cserben hagy. Fejben nagyon jól megy csak a kiviteléz sántit mindig. Mit sántít nem tud járni… Persze mindig én sütöm a srácaimnak a tortát ennek… Tovább »

Csináld magad: ajtódísz

Új ajtódíszre áhítoztam, össze is dobtam egyet gyorsan, csupa itthon lévő anyagból. Lesz ami lesz belőle alapon. Mivel imádom a shabby és vintage dolgokat kicsit ezek felé vettem az irányt, tehát úgy sáfárkodtam hogy valamelyest a stílus meglegyen, ár amennyire az összeguberált holmijaim engedték. Mit is használtam? Faágakat textilt, kötözőt, szalagokat, egyéb régi dekorációk részeit,… Tovább »

Konzervdobozok ismét

Annak aki rendszeresen követi mit is művelek itt, gondolom már nem titok, hogy a sok mániám közül egy bizony a konzerves dobozok felhasználása. Imádom, hogy az egyszerű kis hengeres fémdarab mennyire máshogy hat miután kikerül a kezeim alól. Persze a konzervdoboz az konzervdoboz marad ha esik ha fúj de szerintem bárki szívesen elnézegetne egy belőle… Tovább »

Indul a mandula

Első iromány. Hogy mi lesz itt? Jelenleg csak káoszt ígérhetek. Lakber blog egy semennyire lakberendezőtől (3 kategóriába is tehettem volna blogom a fejemben elképzelt tartalom alapján, ez lett aztán meglátjuk mi lesz túlsúlyban), de aggodalomra semmi pánik senki lakását sem fogom berendezni. Indián- cserkész becsszó. Szóval mi is lesz itt: shabby, vintage, rusztikus, vidéki …… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!