Ősz van. Baglyot mindenhová!

A tökök, faágak, bogyók, magok, színes falevelek, termések mellett elengedhetetlen ma már egy két bagoly az őszi dekorációból. Nagyon divatos lett ez a minta szinte már zaklatóan divatos, ilyen-olyan formában már minden lakberes boltban találni bagoly mintás vagy formájú dekorációkat de miért ne készíthetnéd el magad. Ha itt vagy egy diy blogon akkor nyilván el… Tovább »

Kreatív ötletek gyerekeknek

Hamarosan itt a tavaszi szünet, Nyuszi bácsi és nyuszi néni már nagyon figyeli a kertek alól, hogy ki hogy viselkedik és bizony ettől függ, hogy kinek mit tojik a kosárba. Na ez az ami a gyerekeket pont nem érdekli és egy óvatlan pillanatban egy szempillantás alatt képesek orkokká válni, amíg te próbálod a tojásokat megfesteni… Tovább »

Gyerekjáték dobozokból

Ugye mennyi tejesdobozt, wc papírgurigát, kartondobozt kidobsz te is? Ugye? Mondom én… Sokat, mert én is sokat kidobok. Pedig remek játékok készülhetnek ám belőlük. Házikók, kastélyok, babaház, gyerekkuckó csak a képzelet szab határt igazán, hogy minden gyerekigényt kielégítsenek ezek az egyszerű dolgok. Igaz nem lesznek túl hosszú életűek ha a lurkók belemelegednek a játékba de… Tovább »

Szüneti mulatság

Az időjárás sajnos nem kompatibilis azzal, hogy most van az őszi szünet. Esik az eső, tiszta nyálka minden. Egyszóval esélytelen minden szabadtéri tevékenység a lurkókkal.  De aggodalomra semmi pánik, lakáson, házon belül is találni annyi elfoglaltságot, hogy rossz időben se üsse fel a fejét az unalom és az elekrtomos gyerekpásztort se kelljen nullahuszonnégyes szolgálatba helyezni. Mutatom… Tovább »

Cerkatárolás-avagy sulikezdés előtti sikítófrász

Sikítófrász-igen. Lesz egy elsős gyerkőcöm. Nem tudom, mondjam még? 🙂 Szerintem nem mondok azzal újat, hogy mind a gyerekszobabútor, mind a ceruzák, színesek, kréták, filcek bizony igen megszaporodnak. Nem épp elenyésző mértékben. Oké, hogy megvan az íróasztal, oké, hogy nem túl nagy, mert nem lehet a fél szoba íróasztal de most az íróasztal fele ceruzatartó…. Tovább »

Papírguriga más szerepben (folytatás)

Ahogy ígértem az előző papírgurigás posztban, melyben megmutattam, milyen jó kis ajándékcsomagoló/kísérő most megmutatom, hogy mi mindenre lehet még jó ez a kis semmiség. De, hogy ne én beszéljek inkább a képek, lássuk. Remek madáretető készíthető belőle: Csudijó dekoráció készíthető belőle, akár falra: Összedobhatsz belőle egy családfát: Használhatod rendszerezésre, vége a kábelgubancoknak: Készülhet belőle gyerekjáték,… Tovább »

Papírguriga más szerepben

Szuperjó ötleteket találtam a kéztörlő és wc papírgurigák felhasználására. Igazából olyan sokat, hogy nem is érdemes egy posztba sűríteni, így most csak egy féle felhasználását mutatom meg. De hogy ne csak a levegőbe beszéljek kukáztam egyet itthon a khmmm… nos igen a budiban, hogy teszteljem működik e  az elmélet a gyakorlatban. Ezt majd ti eldöntitek,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!