Dekorálj falat képek nélkül

Nem egyszerű dolog kitalálni mi kerüljön otthonunkban a falakra dekorációnak. Szerencsére jó hír, hogy nem csak képekkel tehetjük egyedivé falainkat. Ezer és ezer más lehetőségünk van a dekorálásra, hogy ne csupasz falak között éljünk ráadásul nagy felületen igazán nagy kihívás kiélni a kreatívságunk.  Ma a képek nélküli dekorálásra hoztam ötleteket a teljesség igénye nélkül. Dekorálhatsz… Tovább »

Tavaszi koszorúk egyszerűen

Na kérem eljött a pillanat amikor azt mondom, hogy bizony a művirágoknak is van létjogosultsága. Pöpec kis tavaszi ajtóravalók lehetnek belőlük. Bizony, néhány művirággal és alappal remek kis koszorút készíthettek magatok is még csak nagyobb kézügyesség sem kell hozzá. Mert ki ne tudna ragasztani vagy kötözni ugye? Sőt ha csak felkötözitek a rávalókat a választott… Tovább »

Mire jó a tortacsipke?

Eszembe jutott, hogy van még itthon egy rakás tortacsipkém amit kb. 70 éves koromig sem tudok elhasználni ha arra lövöm el amire való. Na meg a tortasütési szupererőm is mindig cserben hagy. Fejben nagyon jól megy csak a kiviteléz sántit mindig. Mit sántít nem tud járni… Persze mindig én sütöm a srácaimnak a tortát ennek… Tovább »

Adventi koszorú másképp

Nem tudom ki, hogy van vele de engem még nem vitt rá soha a lélek, hogy megvegyek egy kész adventi koszorút. Hogy miért? Fogalmam sincs, talán mert nem vagyok normális és mindig úgy vagyok, hogy majd csinálok magam, aztán persze sosincs rá időm. Na pontosan ezért van az, hogy a jóég tudja hány év alatt… Tovább »

Egyszerű őszi kopogtató

Szeretünk ám  a srácokkal ilyenkor ősszel elmenni gyűjtögetni. A cél persze gesztenye, toboz, szép faágak, madártollak, termések, levelek a vége az, hogy bármit találnak kell, ugyan mindegy, hogy jobb létre szenderült pocokról vagy egy letört járda darabról van e szó, mert az milyen szép, mert kicsi épp kavicsot gyűjt és milyen jó lenne a gyűjteménybe…. Tovább »

Tortacsipke koszorú

Az eső miatt bizony ma nem kellett azon gondolkodni, hogy hová is menjünk ki. Így volt időnk kipróbálni a tortapapír koszorú elkészítését. Bár srácok kezdeti lelkesedése hamar kifújt, maradtam egyedül. Azért időről időre leellenőrizték, hogy hol tartok a biztonság kedvéért. Kicsit sajna szöszölősebb elkészíteni ezt a koszorút mint gondoltam első ránézésre de annyira tetszett, hogy… Tovább »

Amikor köszönt az ajtó

Az otthon szerintem már a bejárati ajtó előtt kezdődik. Miért ne köszönthetne valami kedves rajta mikor a kulcsot a zárba csúsztatod? Egy egyszerű függődísz, egy koszorú egy évszakhoz vagy épp közelgő ünnephez illő dekoráció, bármi ami megmelengeti a te vagy az érkező vendégeid szívét. Erre hoztam most pár ötletet persze csak a képzelet szab határt… Tovább »

Papírvirág love

Ma egy végtelenül egyszerű kis tavaszi dekorációt készítettem. Egyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ötletet kisebbik srácom ovis csoportszobájában láttam amit persze tovább gondoltam. Az oviban meseszép, szalvétából készült, óriási papírvirágok lógnak a plafonról. Azonnal nyomába is eredtem az elkészítés hogyanjának, amit egy papírzsepi segítségével el is sajátítottam. Nagyon egyszerű kis dolog, az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!