Pinterest inspirálta dekoráció

Imádom a pinterestet. Ez mi sem bizonyítja jobban mint a saját tábláim. Ki nem hiszi járjon utána nyugodtan ide kattintva. Rengeteg ötletet lehet ám innen ellesni az egyszerűtől a bonyolultig, amit aztán otthon kamatoztathatunk a saját ízlésünkre formálhatunk. Amolyan ötletgenerátorként nagyon hasznos, hiszen az ötletek sokszor nem jönnek maguktól kell valami elindítja az agyban a… Tovább »

Parafatábla 2x

Úgy esett, hogy M. régi napirendi táblája a régi formában már nem kell. Újat kell készítenem. Szépül a szobájuk és ez a csúfság már nagyon bántotta a szemem annak ellenére, hogy megállta a helyét, működött. A táblánk alapját egy parafa tábla adta amit több sorban feltépőzáraztam, hogy így tudjuk a szükséges sorrendbe kirakni a kártyáinkat…. Tovább »

Régi asztal+festék=varázslat

Tudom ezer éves közhely, hogy a festék csodákra képes de tényleg így van. Nincs ez másként a nemrég elkészült régi/új íróasztalomnál sem. Nagyon-nagyon régen vágytam már egy viszonylag nagy, masszív íróasztalra, hogy könnyebb dolgom legyen amikor leülök a gép elé vagy amikor a srácomnak készítem a vizuális segédeszközeit, meg úgy egyáltalán amikor hobbizok. Egészen eddig… Tovább »

Cserépből gyertyatartót egyszerűen

Végre itt a jó idő. Ki lehet használni a kert, terasz, erkély adta lehetőségeket, hogy a szabadban tölthessük el az időnk. Ma egy igazi hangulatfokozó ötletet mutatok, mellyel ezeket a kis nyugalomszigeteket még jobban fel tudod dobni az ejtőzésekhez.   Lássuk is mire lesz szükséged: agyagcserép agyagcserép alátét festék (spray vagy kenős) szükség szerint ecset… Tovább »

Így fess falfestékkel bútort- avagy “krétafesték” sufnituning

Nagyon régóta szúrta a szemem a konyha és a gyerekszoba közötti cseppnyi sarokban lévő sarokpolc. Szegény igen csúnyácska volt ráadásul mindig tele volt pakolva mindennel. Kb. lerakóként működött, tehát kulcsok, számlák, pánztárcák, kutyafüttyök, nyeke-nyókák amit el tudsz képzelni ott volt. Nem nyújtott épp épületes látványt. Gáz volt na ne cicomázzuk. Nem csak a mindig ledőlő… Tovább »

Az agyagcserép is szép- hidd el!

Ma agyagcserepeket festettem, díszítettem szóval nagy munkában voltam egész nap és persze egy sincs még kész.  Viszont nagy munkámban komolyan gondolkodóba ejtett, hogy ezek a lássuk be önmagukban nem igazán tetszetős agyagcserepek mennyire át tudnak alakulni, mennyire más arcukat tudják mutatni. Ráadásul rengeteg van nekik, szinte bármilyen otthonban megállják a helyük ha jól választjuk meg… Tovább »

Madárijesztő imádat

Imádom ám a madárijesztőket, khm… is. 🙂 Nem azokat persze amik a szántóföldeken riogatnak gyanútlan szárnyasokat hanem a cukimukikat amelyikek megbuktak a szalmaiskolában rémisztgetésből. Így mára csupa madárijesztős ötletet hoztam lakásdekoráció ürügyén. Ezek kicsit több időt igényelnek viszont olyan dekorációt készíthetsz amit jövőre is elővehetsz. Festék, raffia, ragasztó mindenképpen legyen kéznél. 🙂 Madárijesztő fából, festve:… Tovább »

Kocka, kocka fakocka…

Tudom, igen keveset frissül mostanában a blog. Igyekszem tenni ellene és összekapni magam indián cserkész becs szavam adom. Mentségemre szolgáljon, hogy igen behavazódtam. Iskolás lett a nagyobbik srácom, emeletes ágyat kellett összerakni de ha már úgyis szanaszét a gyerekszoba szedjük szét mégjobban, mert miért ne ugye. Közben persze dolgozni is kell, na meg készíteni a… Tovább »

Love polc

Jó pár hete már, hogy belefutottam a pinteresten egy nagyon jópofa polc képébe. Mondanom sem kell, hogy kellett egy, mert máskülönben a sárga penész megevett volna az biztos. Szerencsémre van egy ezermester munkatársam, aki igen ért a fához, nagyon komoly bútorokat csinál, így egy ilyet összedobni meg sem kottyant neki. Először így láttam meg: Már… Tovább »

Egy kis pihi

Nagyon hiányzott már, hogy készítsek valamit. Nem igazán volt időm semmi ilyesmire mostanság. Bár kárpitoztam ugye nem olyan rég (ha lemaradtál itt megnézheted) de ahhoz azért nem kell ecset na 🙂 Össze is kaptam magam izibe, úgyhogy varrtam, festéket kevertem, festettem, csiszoltam, ragasztottam, mindezzel jó nagy kupit csináltam a konyhámban… meg jól el is fáradtam… Tovább »

Tányérkáim

Nagyon dolgoztam ám a napokban, történt ugyanis, hogy belefutottam nagyon csinos kis tányérkékba. Egyből vettem is kettőt. Sima üvegtányérokról beszélünk amiknek az alján szép bemart minta van. Persze az úgy nekem nem jó, neki kellett esnem ecsettel, festékkel… nade soha többé. Szép meg minden de iszonyat nezéz volt felragasztani a  mintát a nem sima felület… Tovább »

Ha nem tudom mit csinálok…

Ma igazán volt kedvem alkotni valamit, csak még azt nem tudtam, hogy mit. Volt egy fakosárkám itthon, amúgy pucéran ami díszítésre várt így lesz ami lesz alapon nekiestem ecsettel, festékkel. Persze közben (amíg száradtak a rétegek) elugrottam egy kis beszerzőkörútra, mert nem tudhattam mi kell, így vettem némi csicsát. (Persze amúgy is tuti vettem volna,… Tovább »

Van egy órád?! (folyt.)

Kicsit több, mint egy hónapja írtam, hogy nagyon vad órakészítésbe kezdtem, nászajándék  gyanánt. Nos azóta az óra elkészült, az ifjú pár megkapta. Soha ennyire még nem izgultam, hogy tetszeni fog e majd  amit készítek, mert igencsak kérdéses, hogy amit az ember lánya elkészít és szépnek talál arról mások mit gondolnak. Szóval megkapták, örültek, azóta elfoglata… Tovább »

Képkeret újratöltve

Vettem 2 natúr fa képkeretet srácaimnak, hogy legyen mibe mutogatni csini kis pofijukat. Azért natúr fa, mert  gondoltam jól lefestem. Na ez volt már vagy egy éve. Persze használatban voltak de ma meguntam, lekaptam a polcról és lefestettem őket. Végre…!!! Mert persze mindig a saját kis holmijaim várnak legtovább a szebb létre. De mutatom is… Tovább »

Lássuk a medvét /dobozt

Elkészült, győztem, akkor is lefestettem ha ő nem akarta, bár komoly fejtörést okozott. Amúgy is nehezebb egy már díszített, festett dolgot új ruhába öltöztetni, főleg ha az a dolog csupa meglepetés. Először is szerettem volna megszabadítani a mintától ami szintén decoupage technikával készült. Elég összedobottnak tűnt (az is volt) több sebből vérzett már. Na itt… Tovább »

Kosaram, kosaram…

Vannak dolgok amik mellett, mint lelkes hobbi kisiparos egyszerűen nem tudok elmenni, vagy maximum egyszer de aztán a kiszemelt holmi úgyis hazajön velem. Így történt, hogy ma befogadtam 2 gyönyörű csomagolópapírt és 2 füles kosárkát. Aztán persze míg hazaértem azon agyaltam, hogy hogyan is fogok ezekből valami igazán szépet csinálni. Első körben a kisebbik kosárkára… Tovább »

Üvegtál díszítés

Mindig, mindig belefutok abba, hogy azt gondolom egyszerű dolgom lesz, pikk-pakk összerakom amit kitaláltam. Gondolhatom is hiszen az ötlet megvan, ecsetekkel tudok bánni, festékek, lakkok egyéb kellő tücskök-bogarak kiismerve. Aztán persze az elgondolásnak köze nincs a valósághoz. Na de van egy üvegtálunk ami önmagában nem egy épületes látvány -csicsázzuk ki. Fontos, hogy fonákon dolgozunk, visszafelé,… Tovább »

Country kék rózsaharangozó

Bevallom elég nehéz képes posztokat írni, úgy hogy az ember lánya teljesen alkalmatlan arra, hogy bármit érdemben lefotózzon. Ennek ellenére szorgalmasan fényképeztem minden egyes fázisát egy sima üvegtál teljes átalakulásának. De… Mivel minden kép ami készült szerkesztendő (nem kicsit), nem kevéssel több időbe telik megírni. Na de hamarosan üvegtál decoupage, ahol az eddigiekkel ellentétben fonákon… Tovább »

Valóságos valami

Ecseteket a kézbe, csapjunk a festékes bödönbe, maszkolószalagot a homlokra és… csepp kis váza egyszerűen, kézügyességtől függetlenül. Elkészült az első izéke (na jó igazából váza lesz tavaszi virágoknak, már csak virág kell) képekkel meg leírással mit hová kentem, hogyan, miért. Hátha valakinek kedve támad izékét festeni. Alanyt már ismertettem egy korábbi posztban, indulás… egy végtelenül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!