Kötött holmik új élete

Egyre jönnek a hidegebb napok, menthetetlenül elő kell kerülnie az igazán meleg holmiknak, így a pihe-puha kötött pulóvereknek is.  Nem tudom ki hogy van vele de nekem minden évben van pár olyan kötött ruhadarab amit elővéve egyszerűen nem is tudom, hogy a jó idő beköszöntével miért is raktam el, hisz már úgysem veszem fel, vagy… Tovább »

Karácsonyfa, karácsonyfa

Végre itt vagyunk a célban, holnap lehet karácsonyfát díszíteni. (Már aki nem díszeítette még fel, mint én, mert biza nem lesz időm, holnap éjjel meg csak nem kellene, mert dolgozni kell menni másnap. Igen karácsonykor.)  Mivel ez a karácsony előtti utolsó poszt miről is lehetne szó, mint a karácsonyfákról. Hoztam néhány igazán szépet, kicsit, nagyot,… Tovább »

Alternatív karácsonyfák

A karácsonyfa bizony elengedhetetlen része a karácsonynak de nem kötelező ám fenyőt vagy műfenyőt állítani. Persze csak ha be merjük vállalni vagy csak épp egy különleges dekorációra vágyunk. Lássuk csak hogyan is helyettesíthetünk egy fenyőt. Agancsokkal, faágakkal:   Dróttal, koszorúkkal:   Könyvekkel:   Végül a kedvenem. Nyomtatással:    Na mit gondoltok. Tényleg helyettesíthetik ezek a… Tovább »

Csomagoljam?

Tegye fel a kezét akinek gondot okoz az ajándékok csomagolásának mikéntje. Ugye nem is egyszerű. Gondolod, hogy veszel egy ajándéktasakot, vagy csomagolópapírt aztán meg ott állsz előttük és nem tudsz választani. Majd miután mégis megvan a papír meg kell keresni hozzá a kötözőt, kísérőkártyát, masnit, szalagot kinek mi… Elkerülendő a karácsony előtti csomagolós sikítófrászt, papírválogatást… Tovább »

Shabby karácsony

Most egy újabb szívem csücske stílus karácsonyi szépségeit mutatnám meg nektek. Íme itt a shabby  chic a romantikus vidékies stílus. Elő a gyöngyökkel, szalagokkal, csipkékkel, gombokkal és lássuk milyen is a shabby karácsony.  Szemlegeltető képek következnek.   A képek forrása ismét a pinterest. Ha tetszett kérlek nyomj egy lájkot vagy megosztást. Köszönöm a figyelmed 🙂... Tovább »

Advent nálunk

Még jó, hogy mindig mondogatom, hogy időben ki kell találni, neki kell látni az adventi dekorációnak, mert úgy járunk mint az egyszeri blogger. Mert mindennek elleneére ki az aki a haja alól majd kiesve próbálja utolérni magát az utolsó pillanatban? o/ én természetesen, inkább két kézzel jelentkezem \o/ ,legszivesebben tarkón végnám magam egy döglött ponttyal… Tovább »

Papírdekor karácsonyra- hogyan csináld?

A Karácsonyi kitekintőben írtam ha valaki készítene karácsonyra papírcsillagot vagy pom-pomot szóljon és megmutatom  hogyan kell (itt megnézhetitek a bejegyzést). Szóval paprra fel mutatom, hogyan is készülnek ezek. Kezdjük a pom-pommal. Mire lesz szükség? Szalvéta, valami kötöző, olló. A szalvétákat séthajtogatva egymásra teszed. Ha több rétegű a szalvátád akkor elég kevesebb, ha egy rétegű akkor… Tovább »

Karácsonyi kitekintő

Karácsonykor szerintem elengedhetetlen az ablakok dekorálása. Enélkül nekem olyan érzésem lenne, hogy félmunkát végeztem. Nem kell nagy dolgokra gondolni… Tavaly is csak kartonból vágott, festett szíveket aggattam fel, mondjuk azt nagyobb mennyiségben. Nem nehéz ezek után kitalálni, hogy ma ablakdekorációs ötleteket hoztam. Lássuk is mi kerülhet a karácsonyi ablakokba. Felhasználhatod a  díszeket amik nem kerülnek… Tovább »

Gondold újra- karácsonyfadíszek

Gondolom mindenkinek van otthon legalább annyi dísze amennyit érdemesebb kilóban számon tartani, mint darabszámban. Jól gondoltam ugye? Változik az, hogy épp mi tetszik vagy épp jó áron találunk olyan csecsebecséket amiket meglátva bizony meginog az ember lánya, mert olyan még ugye nincs. Nincs is ezzel semmi baj. Bevallom én is elcsábulok. Minden karácsony előtt megfogadom,… Tovább »

Mire jó a tortacsipke?

Eszembe jutott, hogy van még itthon egy rakás tortacsipkém amit kb. 70 éves koromig sem tudok elhasználni ha arra lövöm el amire való. Na meg a tortasütési szupererőm is mindig cserben hagy. Fejben nagyon jól megy csak a kiviteléz sántit mindig. Mit sántít nem tud járni… Persze mindig én sütöm a srácaimnak a tortát ennek… Tovább »

Adventi kalendáriumok- csináld magad módra

Bevallom nagy szerelmese vagyok az adventi kalendáriumnak. Persze magamnak nem aggatok ki, de olyan jó látni a srácok boldog pofiját, hogy fogynak a kis csomagok és tudják, a Jézuska már egyre közelebb jár. Sosem veszek bolti kalendáriumot, nem igazán nyerik el a tetszésem, ráadásul ha magam készítem plusz öröm az elkészítés és az kerül a… Tovább »

Adventi koszorú másképp

Nem tudom ki, hogy van vele de engem még nem vitt rá soha a lélek, hogy megvegyek egy kész adventi koszorút. Hogy miért? Fogalmam sincs, talán mert nem vagyok normális és mindig úgy vagyok, hogy majd csinálok magam, aztán persze sosincs rá időm. Na pontosan ezért van az, hogy a jóég tudja hány év alatt… Tovább »

Tobozoló (2)

Mint mondtam volt, igen sok tobozos ötletet találtam ezért több részben tálalom. Pár nappal ezelőtt megmutattam, hogy az őszi szünetben otthon lévő kis segítő kezekkel mit lehet készíteni pár darab tobozból. Ha lemaradtál megnézheted (itt). Most azt mutatom meg, hogy mit tud a toboz + festék páros. Festheted fehérre, színesre, fényesre, mattra, szórhatsz rá csillámport… Aztán… Tovább »

Country karácsony

Nem győzöm mondani, hogy hónapok kérdése és karácsony. Mindenki tudja már, hogy idén hogyan díszíti ki a lakást?  Vagy csak előveszitek a régi díszeket és marad a jól bevált? Én nagyon ritkán veszek új díszeket. Van itthon tonnaszám amúgy is, így inkább azokkal variálok, hogy mi hová, mivel. Maximum még készítek párat magam ha épp… Tovább »

Hóember diy

Na nem azt akarom ám elmondani, hogy menj ki a hóra aztán görgesd világnak míg elég nagy nem lesz. Mondhatnám de nem, meg túl korán is van hozzá. Ahhoz viszont, hogy elkezd megtervezni a karácsonyi dekorációd, főleg ha magad készíted nem. Mondom ezt én aki tervez aztán majd kiesik a haja alól az utolsó utáni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!