Mindent az Én könyvről- elmélet és tapasztalatok

Aki autizmussal élő gyermeket nevel bizonyára halott már az Én könyvről, jó eséllyel kapott segítséget is ahhoz, hogy neki tudjon kezdeni az elkészítésnek. Bizony ezt a könyvet magadnak kell összeállítani. Ijesztő tudom de ne ess pánikba. Ebben a rovatban megpróbállak végigvezetni ezen a rögös úton. Igen én, mert tapasztalataim szerint az itthoni szakemberek sincsenek teljesen… Tovább »

Készíts fűfejet

Szerintem nincs ember aki nem ismerné ezeket a jópofa zöld hajú kis mókaságokat. Vidámak, zöldek, viccesek és nem utolsó sorban nagyon jó móka a gyerekeknek egy-egy ilyen gondozása, figyelése. De ha már annyira jófejek a fűfejek miért ne készítenénk el mi magunk a saját vagy gyerekeink örömére akár közösen a srácokkal.   Fűfejünk elkészítése nem… Tovább »

Kreatív ötletek gyerekeknek

Hamarosan itt a tavaszi szünet, Nyuszi bácsi és nyuszi néni már nagyon figyeli a kertek alól, hogy ki hogy viselkedik és bizony ettől függ, hogy kinek mit tojik a kosárba. Na ez az ami a gyerekeket pont nem érdekli és egy óvatlan pillanatban egy szempillantás alatt képesek orkokká válni, amíg te próbálod a tojásokat megfesteni… Tovább »

Gyerekjáték dobozokból

Ugye mennyi tejesdobozt, wc papírgurigát, kartondobozt kidobsz te is? Ugye? Mondom én… Sokat, mert én is sokat kidobok. Pedig remek játékok készülhetnek ám belőlük. Házikók, kastélyok, babaház, gyerekkuckó csak a képzelet szab határt igazán, hogy minden gyerekigényt kielégítsenek ezek az egyszerű dolgok. Igaz nem lesznek túl hosszú életűek ha a lurkók belemelegednek a játékba de… Tovább »

Szüneti mulatság

Az időjárás sajnos nem kompatibilis azzal, hogy most van az őszi szünet. Esik az eső, tiszta nyálka minden. Egyszóval esélytelen minden szabadtéri tevékenység a lurkókkal.  De aggodalomra semmi pánik, lakáson, házon belül is találni annyi elfoglaltságot, hogy rossz időben se üsse fel a fejét az unalom és az elekrtomos gyerekpásztort se kelljen nullahuszonnégyes szolgálatba helyezni. Mutatom… Tovább »

Állatságok

Minekután 2 ovis gyermekem van nap, mint nap szembesülök azzal, hogy a játékok észrevétlen szaporodnak. Iszonyat mennyiségű kisautó, plüss, kirakó, építőjáték tud összejönni. Speciel nekem ma a műanyag állatkák szurtak leginkább szemet és mivel nem hiszem, hogy az állatkertek igényt tartanának rájuk, kerestem néhány felhasználási lehetőséget. Persze nem tudom még hogyan adagolom be a srácoknak,… Tovább »

Papírguriga más szerepben (folytatás)

Ahogy ígértem az előző papírgurigás posztban, melyben megmutattam, milyen jó kis ajándékcsomagoló/kísérő most megmutatom, hogy mi mindenre lehet még jó ez a kis semmiség. De, hogy ne én beszéljek inkább a képek, lássuk. Remek madáretető készíthető belőle: Csudijó dekoráció készíthető belőle, akár falra: Összedobhatsz belőle egy családfát: Használhatod rendszerezésre, vége a kábelgubancoknak: Készülhet belőle gyerekjáték,… Tovább »

Nyerj velem

Jó ideje gondolkodtam, hogyan lehetne valami kis játékot összehozni. Sosem csináltam még ilyet, itt az ideje. Persze nyeremény nélkül nincs játék, így annak aki játszik csepp lehetőségeimhez mérten fel tudok ajánlani  egy Mákvilág, azaz általam készített “csomagocskát”. Ez magában foglal egy 11cm-es agyagcserepet alátéttel és egy pici képkeretet, melyben egy 6,5×9 cm-es kép fér el…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!