Cserépből gyertyatartót egyszerűen

Végre itt a jó idő. Ki lehet használni a kert, terasz, erkély adta lehetőségeket, hogy a szabadban tölthessük el az időnk. Ma egy igazi hangulatfokozó ötletet mutatok, mellyel ezeket a kis nyugalomszigeteket még jobban fel tudod dobni az ejtőzésekhez.   Lássuk is mire lesz szükséged: agyagcserép agyagcserép alátét festék (spray vagy kenős) szükség szerint ecset… Tovább »

Festés kézzel -lábbal. Na de mit?

Hamarosan itt az őszi szünet, bizony nekünk szülőknek fel kell készülnünk rá testben, lélekben. Nem egy ötletet kell addigra a tartsolyunkba eltenni a rosszabb időkre… Na itt nem csak az esőre gondolok ám… Sajnos ilyenkor már nem lehet annyi időt a szabadban tölteni, így otthon kell megfelelő elfoglaltságot találni a lurkóknak is. De nem ám… Tovább »

Így fess falfestékkel bútort- avagy “krétafesték” sufnituning

Nagyon régóta szúrta a szemem a konyha és a gyerekszoba közötti cseppnyi sarokban lévő sarokpolc. Szegény igen csúnyácska volt ráadásul mindig tele volt pakolva mindennel. Kb. lerakóként működött, tehát kulcsok, számlák, pánztárcák, kutyafüttyök, nyeke-nyókák amit el tudsz képzelni ott volt. Nem nyújtott épp épületes látványt. Gáz volt na ne cicomázzuk. Nem csak a mindig ledőlő… Tovább »

Bútortuning – szoci szekrény csinosban

Régóta őrizgettem ezt a kis szoci műremeket is amit végre sikerült ünneplőbe öltöztetnem. Mit mondjak nem volt túl szép, de tényleg. Helye sem igazán volt, szerintem eddig csak a wc-ben nem volt még valaminek kinevezve ott is csak azért mert nem férne be. De volt már a konyhában, gyerekszobában, előszobában, sőt anno az akvárium is… Tovább »

A festék, a transzfer és a székem

Végre. Végre a jó ég tudja mióta röjtögetett  felújítása is megtörtént. Épp itt volt az ideje, hogy ez megtörténjen, mert mégis, hogy néz az ki, hogy egy hobbisarokban nincs olyan bútor amin hobbicucc van? Hobbicuccot a székre meg az asztallábra meg a mindenre én azt mondom. 🙂 Szóval volt ez a kis semmi minden bizonnyal… Tovább »

Tobozoló (2)

Mint mondtam volt, igen sok tobozos ötletet találtam ezért több részben tálalom. Pár nappal ezelőtt megmutattam, hogy az őszi szünetben otthon lévő kis segítő kezekkel mit lehet készíteni pár darab tobozból. Ha lemaradtál megnézheted (itt). Most azt mutatom meg, hogy mit tud a toboz + festék páros. Festheted fehérre, színesre, fényesre, mattra, szórhatsz rá csillámport… Aztán… Tovább »

Szüneti mulatság

Az időjárás sajnos nem kompatibilis azzal, hogy most van az őszi szünet. Esik az eső, tiszta nyálka minden. Egyszóval esélytelen minden szabadtéri tevékenység a lurkókkal.  De aggodalomra semmi pánik, lakáson, házon belül is találni annyi elfoglaltságot, hogy rossz időben se üsse fel a fejét az unalom és az elekrtomos gyerekpásztort se kelljen nullahuszonnégyes szolgálatba helyezni. Mutatom… Tovább »

Madárijesztő imádat

Imádom ám a madárijesztőket, khm… is. 🙂 Nem azokat persze amik a szántóföldeken riogatnak gyanútlan szárnyasokat hanem a cukimukikat amelyikek megbuktak a szalmaiskolában rémisztgetésből. Így mára csupa madárijesztős ötletet hoztam lakásdekoráció ürügyén. Ezek kicsit több időt igényelnek viszont olyan dekorációt készíthetsz amit jövőre is elővehetsz. Festék, raffia, ragasztó mindenképpen legyen kéznél. 🙂 Madárijesztő fából, festve:… Tovább »

Kocka, kocka fakocka…

Tudom, igen keveset frissül mostanában a blog. Igyekszem tenni ellene és összekapni magam indián cserkész becs szavam adom. Mentségemre szolgáljon, hogy igen behavazódtam. Iskolás lett a nagyobbik srácom, emeletes ágyat kellett összerakni de ha már úgyis szanaszét a gyerekszoba szedjük szét mégjobban, mert miért ne ugye. Közben persze dolgozni is kell, na meg készíteni a… Tovább »

Hobbicuccot az asztalra

Kb. 2 hét után elmondhatom végre ha lassan is de célba értem. Sikerrel befejztem a dohányzóasztalom felújítását. Mondhatom nem volt könnyű dolgom nehezen adta meg magát de megérte belefeccölni azt a sok időt amit igényelt. Szoci asztalka mivoltát meghazudtolva foglalja majd el új helyét, amint az azon helyen álló bútort is kipofoztam. Szóval a kiindulási… Tovább »

Egy kis pihi

Nagyon hiányzott már, hogy készítsek valamit. Nem igazán volt időm semmi ilyesmire mostanság. Bár kárpitoztam ugye nem olyan rég (ha lemaradtál itt megnézheted) de ahhoz azért nem kell ecset na 🙂 Össze is kaptam magam izibe, úgyhogy varrtam, festéket kevertem, festettem, csiszoltam, ragasztottam, mindezzel jó nagy kupit csináltam a konyhámban… meg jól el is fáradtam… Tovább »

Tányérkáim

Nagyon dolgoztam ám a napokban, történt ugyanis, hogy belefutottam nagyon csinos kis tányérkékba. Egyből vettem is kettőt. Sima üvegtányérokról beszélünk amiknek az alján szép bemart minta van. Persze az úgy nekem nem jó, neki kellett esnem ecsettel, festékkel… nade soha többé. Szép meg minden de iszonyat nezéz volt felragasztani a  mintát a nem sima felület… Tovább »

Konzervdobozok ismét

Annak aki rendszeresen követi mit is művelek itt, gondolom már nem titok, hogy a sok mániám közül egy bizony a konzerves dobozok felhasználása. Imádom, hogy az egyszerű kis hengeres fémdarab mennyire máshogy hat miután kikerül a kezeim alól. Persze a konzervdoboz az konzervdoboz marad ha esik ha fúj de szerintem bárki szívesen elnézegetne egy belőle… Tovább »

Ha nem tudom mit csinálok…

Ma igazán volt kedvem alkotni valamit, csak még azt nem tudtam, hogy mit. Volt egy fakosárkám itthon, amúgy pucéran ami díszítésre várt így lesz ami lesz alapon nekiestem ecsettel, festékkel. Persze közben (amíg száradtak a rétegek) elugrottam egy kis beszerzőkörútra, mert nem tudhattam mi kell, így vettem némi csicsát. (Persze amúgy is tuti vettem volna,… Tovább »

Nyomdázz dinnyét

Ha már úgy is gyereknap, hoztam egy igazi gyerekeknek való ötletet. A krumplinyomdát mindenki ismeri, most lássuk hogyan lehet vele dinnyét nyomdázni. Nincs másra szükség, mint egy fél krumpli felére, ecsetre és piros, zöld, fekete festékekre. Jó szórakozást 😀... Tovább »

Van egy órád?! (folyt.)

Kicsit több, mint egy hónapja írtam, hogy nagyon vad órakészítésbe kezdtem, nászajándék  gyanánt. Nos azóta az óra elkészült, az ifjú pár megkapta. Soha ennyire még nem izgultam, hogy tetszeni fog e majd  amit készítek, mert igencsak kérdéses, hogy amit az ember lánya elkészít és szépnek talál arról mások mit gondolnak. Szóval megkapták, örültek, azóta elfoglata… Tovább »

Képkeret újratöltve

Vettem 2 natúr fa képkeretet srácaimnak, hogy legyen mibe mutogatni csini kis pofijukat. Azért natúr fa, mert  gondoltam jól lefestem. Na ez volt már vagy egy éve. Persze használatban voltak de ma meguntam, lekaptam a polcról és lefestettem őket. Végre…!!! Mert persze mindig a saját kis holmijaim várnak legtovább a szebb létre. De mutatom is… Tovább »

Lássuk a medvét /dobozt

Elkészült, győztem, akkor is lefestettem ha ő nem akarta, bár komoly fejtörést okozott. Amúgy is nehezebb egy már díszített, festett dolgot új ruhába öltöztetni, főleg ha az a dolog csupa meglepetés. Először is szerettem volna megszabadítani a mintától ami szintén decoupage technikával készült. Elég összedobottnak tűnt (az is volt) több sebből vérzett már. Na itt… Tovább »

Doboz felújítás

Hamarosan befejeződik a rám bízott doboz felújítása. Már csak az utolsó réteg lakk száradása van hátra. Sok munka volt vele, sok újratervezéssel és olyan problémákkal amikkel első ránézésre nem számoltam. Hamarosan mutatom mit is sikerült kihoznom belőle, legszívesebben meg is tartanám. 🙂 Ha lemaradtál a kezdetről itt bepótolhatod: http://makvilag.cafeblog.hu/2014/03/18/felujitok/    ... Tovább »

Felújítok

Történt, hogy egyik kedves munkatársam megkért, hogy újítsam fel a dobozát mely a fürdőszobájában volt hivatott fésüket ilyesmiket rejtegetni. Erős, masszív doboz, amin azért meglátszik hogy egy párás helységben volt (probléma 1) és a festése, mintázata sem volt már túl jó állapotban (probléma 2). Igazából lenne még időm vele foglalkozni de nem tudtam ellenállni a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!