Ötletek faágakkal

Ilyenkor ősszel úton útfélen faágak hevernek a lábaink előtt. Vétek nem felszedni néhányat hazafelé, mert pazar kis dolgokat lehet ám készíteni belőlük. Mutatom is mire jó néhány girbe-gurba faág. Készülhetnek tündérkertbe házikók, bútorok:   Bohém dekoráció:   Lehet asztaldekoráció:   Mehet a lámpára:   Készíthetsz hajcsatot:   Vagy madárházat:   Szitakötőt: Fess le néhányat:  … Tovább »

Kocka, kocka fakocka…

Tudom, igen keveset frissül mostanában a blog. Igyekszem tenni ellene és összekapni magam indián cserkész becs szavam adom. Mentségemre szolgáljon, hogy igen behavazódtam. Iskolás lett a nagyobbik srácom, emeletes ágyat kellett összerakni de ha már úgyis szanaszét a gyerekszoba szedjük szét mégjobban, mert miért ne ugye. Közben persze dolgozni is kell, na meg készíteni a… Tovább »

Egy kis pihi

Nagyon hiányzott már, hogy készítsek valamit. Nem igazán volt időm semmi ilyesmire mostanság. Bár kárpitoztam ugye nem olyan rég (ha lemaradtál itt megnézheted) de ahhoz azért nem kell ecset na 🙂 Össze is kaptam magam izibe, úgyhogy varrtam, festéket kevertem, festettem, csiszoltam, ragasztottam, mindezzel jó nagy kupit csináltam a konyhámban… meg jól el is fáradtam… Tovább »

Ha nem tudom mit csinálok…

Ma igazán volt kedvem alkotni valamit, csak még azt nem tudtam, hogy mit. Volt egy fakosárkám itthon, amúgy pucéran ami díszítésre várt így lesz ami lesz alapon nekiestem ecsettel, festékkel. Persze közben (amíg száradtak a rétegek) elugrottam egy kis beszerzőkörútra, mert nem tudhattam mi kell, így vettem némi csicsát. (Persze amúgy is tuti vettem volna,… Tovább »

Faláda új szerepben

Manapság nagyon felkapott a faládák és raklapok felhasználása, tele is vele az internet. Nincs is ezzel semmi baj hiszen amellett, hogy újrahasznosítunk ezáltal még egyedi holmink is lehet attól függően, hogy mit látunk bele egy-egy akár kopott régi almás ládába. Ezek felhasználására, hozztam ma ötleteket. Hátha kedvet kap aki hozzájut ilyen “ládakincsekhez”. Lássuk milyen sokoldalú… Tovább »

Van egy órád?! (folyt.)

Kicsit több, mint egy hónapja írtam, hogy nagyon vad órakészítésbe kezdtem, nászajándék  gyanánt. Nos azóta az óra elkészült, az ifjú pár megkapta. Soha ennyire még nem izgultam, hogy tetszeni fog e majd  amit készítek, mert igencsak kérdéses, hogy amit az ember lánya elkészít és szépnek talál arról mások mit gondolnak. Szóval megkapták, örültek, azóta elfoglata… Tovább »

Kosaram, kosaram…

Vannak dolgok amik mellett, mint lelkes hobbi kisiparos egyszerűen nem tudok elmenni, vagy maximum egyszer de aztán a kiszemelt holmi úgyis hazajön velem. Így történt, hogy ma befogadtam 2 gyönyörű csomagolópapírt és 2 füles kosárkát. Aztán persze míg hazaértem azon agyaltam, hogy hogyan is fogok ezekből valami igazán szépet csinálni. Első körben a kisebbik kosárkára… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!