Cserépből gyertyatartót egyszerűen

Végre itt a jó idő. Ki lehet használni a kert, terasz, erkély adta lehetőségeket, hogy a szabadban tölthessük el az időnk. Ma egy igazi hangulatfokozó ötletet mutatok, mellyel ezeket a kis nyugalomszigeteket még jobban fel tudod dobni az ejtőzésekhez.   Lássuk is mire lesz szükséged: agyagcserép agyagcserép alátét festék (spray vagy kenős) szükség szerint ecset… Tovább »

Kávé mellé- Mesés erkélyek

Mióta az eszemet tudom, na jó mióta panelban lakom álmom egy gyönyörű virágos erkély. Tudod az az őserdőszerű ami csak keveseknek van. De egyre inkább gyanítom, hogy genetikailag lehetek alkalmatlan összehozni egyet. Mondjuk nem is kis kihívás az erkélyre tűző nap miatt. Kimész… elégsz, kész.  Azért csak szeretek sóvárogni kicsit. Gyűjtöttem is néhány képet, hogy… Tovább »

A tökéletes erkély 4 alappillére

A dübörgő nyárban igen jól tud jönni ha az ember lányának a lakása rendelkezik egy cseppnyi erkéllyel ha már kertben erősen hiányt szenvedünk. Egy kis árnyék, friss levegő, néhány virág… Este a legjobb. Bizony, legalábbis itt minálunk, mert a délutáni tűző napot telibe kapjuk… kimész, elégsz, meghalsz, kész. Napközben meg a lakáson belül próbálunk túlélni,… Tovább »

Gyertyát az erkélyre

Bizony-bizony a gyertya nem csak ünnepek idején elengedhetetlen. Remek hangulatot varázsolhatsz velük akár az erkélyre is az esti kiülős beszélgetésekhez. Erre hoztam most néhány ötltet. Teheted őket a jól bevállt befőttesüvegekbe: Készíthetsz tartót borosüvegből:   Letört a pohár talpa? Virág mellé szúrva még elfér bele egy mécses:   A konzervdobozok is segítségedre lehetnek:   Teheted… Tovább »

Virágpompás erkélyem

Végre sikerült eljutnom odáig, hogy az erkélyem teljes egészében virágba borult. Az igaz, hogy szentül megfogadtam, hogy idén csak 1-1  láda álló és futómuskátlim lesz meg 1 kakassarkantyúka, mert az nem hiányozhat. Ehhez képest mi van? Pár napja vettem 2 primulát, 2 kakassarkantyúkát (félsiker) 2 szegfűt és 3 állómuskátlit. Ezek közül akkor csak a két… Tovább »

Pozsgások az erkélyen

Egyik kedves mostmár sajnos csak volt munkatársam meglepett néhány cserépnyi pozsgással. Imádom őket, mert nem egy nagy igényű növények, változatosak ráadásul jól bírják a kiképzést a tűző napon is. Mivel ezek a növények legtöbbször sziklakertek díszei én meg panelben nehezen csinálnék egyet, ha csak nem talicskázok fel az erkélyre pár karika földet meg némi sódert,… Tovább »

Függő boldogság

A napokban teljesült egy régi vágyam… boldog tulajdonosa lettem egy hőn áhított  végtelenül egyszerű hálós függőágynak. 2 hintakampó segítségével el is foglalta helyét az erkélyen. Hozzá kell tennem, hogy az erkélyem igen pici, így  most némi esztátikailag kifogásolható virág és egyéb átpakolása után az egész erkély egy függőágy. De kit érdekel. Ma sikerült is felavatnom… Tovább »

Erkély alakulat

  Végre beültettem az utolsó virágládám is, nem csupasz az erkélyem. 🙂 Idei terveim szerint kevés színes virág és több zöld lesz… már ha nem csábulok el és nem riaszt vissza az sem, hogy nincs több hely- olyan helyen ahol ne tudná magát Lekvár, a házi törpe vérnyúlunk önkiszolgálni. Több cserép virágom végezte eme kedves… Tovább »

Fűszernövények az erkélyen

Kedvem lenne a “nem adom fel” című örök-érvényű slágerrel kezdeni de most megkímélek mindenkit és nem teszem. Több, mint 6 éve élek egy csepp erkéllyel rendelkező lakásban ahol falusi leány mivoltomból kifolyólag bizony komoly szélmalomharcokat vívok azért, hogy a virágok mellett legyen egy cseppnyi “kert”. Az évek folyamán bizony kiolvastam én az internetet fűszernövénytartás-ügyileg, több… Tovább »

Egy tepsi kert

Baromi ügyes voltam tündérkertügyileg, már csak egy kis kikövezett ösvény kell de minikavics nincs itthon. Az még igényel némi gyűjtőmunkát. De a lényeg, hogy 200 forintból sikerült egy kis mesevilágot kreálnom. De ez is elhagyható lett volna. Nem egy olyan dolog amivel meg lehetne jelenni, hiszen kvázi a semmiből lett, kevés munkával és még a… Tovább »

10 perces

Találtam egy őskori lábost, gondoltam valamire még jó lehet. Abból kiindulva, hogy minden lehet virágtartó meg is kapta az előléptetést és állandó szolgálatot teljesít az erkélyemen. Némi virágfölddel megtöltve és a virágládából átköltöző néhány kövirózsával igen cuki kis történet lett belőle.  Le az egyencserepekkel és éljenek a lábosok ugyebár. Vele együtt jött egy hasonló állapotú… Tovább »

Erkély tökély

Mint minden valamire való falun felcseperedett leány a városba költözvén én is rájöttem, hogy kertes ház hiányában bizony az erkély az egyetlen menedék , ami megnyugvást hozhat a rohanós, dolgozós, szentségelős mindennapokban. Mindig is áhítozva nézem az elém kerülő gyönyörűen megkomponált, számomra mesevilágot idéző apró kis nyugalomszigeteket, majd mindig el is terveztem, hogy igen majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!