Dekorálj térképpel! Mutatom hogyan.

Tegye fel a kezét aki szereti a térképeket! o/ Nos ha a te kezed is fent akkor ez a poszt igazán neked szól. Bevallom gyerekkoromban nagyon szerettem a térképeket bújni, nézegetni ugyanúgy, mint most a srácaim. Arra gondoltam, hogy akkor miért ne csempészhetném be a gyerekszobába valamilyen dekorációnak. Úgyis most volt náluk festés a dekoráció… Tovább »

Az agyagcserép is szép- hidd el!

Ma agyagcserepeket festettem, díszítettem szóval nagy munkában voltam egész nap és persze egy sincs még kész.  Viszont nagy munkámban komolyan gondolkodóba ejtett, hogy ezek a lássuk be önmagukban nem igazán tetszetős agyagcserepek mennyire át tudnak alakulni, mennyire más arcukat tudják mutatni. Ráadásul rengeteg van nekik, szinte bármilyen otthonban megállják a helyük ha jól választjuk meg… Tovább »

Kapcsolódó, avagy lámpakapcsolók,konektorok újragondolva

Na halljam ki az aki komolyabb erőfeszítéseket tett azért, hogy teszem azt egy nappali felújításakor kereste a megfelelő kapcsolót, konektort a pilácshoz? Senki? Mindenki?  Engem speciel a guta ütött meg anno amikor megláttam mennyibe is kerül(het) egy ilyen kütyü. Mindazonáltal lássuk be nincs is nagy választék a barkécsboltok polcain. Így maradtam én is a semmilyen… Tovább »

Díszíts alufóliával

Emlékszem mikor gyerekkoromban Mamikám a karácsonyi készülődésben a kezünkbe nyomott néhány szem diót meg a Mikuláscsomagból megmentett csokimikulások fóliáját szépen kisímítgatva és nekünk ezt a kettőt kombinálva kellett ezüst színű diókat felmutatni. Na ez most nem lesz… A minden háztartásban megtalálható alufóliát használtam ma díszítésre meg is mutatom, hogyan. Láttunk már bútorfelújítást is a felhasználásával… Tovább »

Kocka, kocka fakocka…

Tudom, igen keveset frissül mostanában a blog. Igyekszem tenni ellene és összekapni magam indián cserkész becs szavam adom. Mentségemre szolgáljon, hogy igen behavazódtam. Iskolás lett a nagyobbik srácom, emeletes ágyat kellett összerakni de ha már úgyis szanaszét a gyerekszoba szedjük szét mégjobban, mert miért ne ugye. Közben persze dolgozni is kell, na meg készíteni a… Tovább »

Karácsony nekem…

Tiszta karácsony van. Ma végre megkaptam a csomagom úgyhogy szépen gyarapodik a hobbicuccok hada. Mert abból sosem elég, mint tudjuk. Ugye milyen szép rózsás szalvétáim lettek? Ja és lett transfergélem. Lehet tansferálni kilószám 🙂 Már semmi akadálya, hogy befejezzem a napokban elkezdett porcelán tányérom felújítását. Jelenleg félkész szegényem. Ami viszont a legfontosabb, el tudom kezdeni… Tovább »

Hobbicuccot az asztalra

Kb. 2 hét után elmondhatom végre ha lassan is de célba értem. Sikerrel befejztem a dohányzóasztalom felújítását. Mondhatom nem volt könnyű dolgom nehezen adta meg magát de megérte belefeccölni azt a sok időt amit igényelt. Szoci asztalka mivoltát meghazudtolva foglalja majd el új helyét, amint az azon helyen álló bútort is kipofoztam. Szóval a kiindulási… Tovább »

Mint hal a vízben

Na nem úgy élek, hanem úgy úszok a teendőkben. Kicsit sok a muka, az iskola meg az ovikezdés, a háztartás meg a blg egyben egy időben. Nem is igazán sikerūl összeegyeztetnem, mint a posztok sűrűségéből kiderül. De lassan megszokjuk az új menetrendet átállunk a zökkenőmentességre és jippijájé éljen kukori, megy majd minden, mint a karikacsapás… Tovább »

Tv állvány-meghekkelve

Te azt mondod tv állvány én azt, hogy cipőspolc. Azaz, egy pofonegyszerű ikeahack. Akik panelban élnek ismerik a gondot, hogy milyen is egy csepp előszobában ami előtér, közlekedő, tároló esetleg még ebédlő is egyben megoldani a cipők tárolását. Mondanom sem kell, hogy nálunk ahol 4 ember cipői figyeltek az előszobában milyen ninjakommandósnak kellett lenni a… Tovább »

Tányérkáim

Nagyon dolgoztam ám a napokban, történt ugyanis, hogy belefutottam nagyon csinos kis tányérkékba. Egyből vettem is kettőt. Sima üvegtányérokról beszélünk amiknek az alján szép bemart minta van. Persze az úgy nekem nem jó, neki kellett esnem ecsettel, festékkel… nade soha többé. Szép meg minden de iszonyat nezéz volt felragasztani a  mintát a nem sima felület… Tovább »

Ha nem tudom mit csinálok…

Ma igazán volt kedvem alkotni valamit, csak még azt nem tudtam, hogy mit. Volt egy fakosárkám itthon, amúgy pucéran ami díszítésre várt így lesz ami lesz alapon nekiestem ecsettel, festékkel. Persze közben (amíg száradtak a rétegek) elugrottam egy kis beszerzőkörútra, mert nem tudhattam mi kell, így vettem némi csicsát. (Persze amúgy is tuti vettem volna,… Tovább »

Az új tálcám

Igaz, hogy úszok a munkában, kicsit sok felé kell teljesíteni de 4 nap alatt csak sikerült megcsinálni valamit amihez kb. 4 óra is elég lett volna. De sabaj, kész van. 🙂... Tovább »

Mi is az a decoupage?

Ha engem kérdezel egy kísérlet aminek sosem lesz vége. Annak aki erre adja a fejét, ezt választja hobbinak bizony fel kell kötni a bugyogót. Mint minden másról persze erről is millió leírás van az interneten pl. a wiki-n is. Ezek nagy általánosságban azt mondják könnyen elkészíthető, nem igényel kézügyességet stb. stb.  Pesze ez is igazság… Tovább »

Van egy órád?! (folyt.)

Kicsit több, mint egy hónapja írtam, hogy nagyon vad órakészítésbe kezdtem, nászajándék  gyanánt. Nos azóta az óra elkészült, az ifjú pár megkapta. Soha ennyire még nem izgultam, hogy tetszeni fog e majd  amit készítek, mert igencsak kérdéses, hogy amit az ember lánya elkészít és szépnek talál arról mások mit gondolnak. Szóval megkapták, örültek, azóta elfoglata… Tovább »

Cserép festés

Ma végre neki tudtam kezdeni a kért napraforgós agyagcserepeknek. Remélem sikerül is befejeznem a megbeszélt időpontra annak ellenére, hogy egy cserép beszerzetlen mivel nem találtam méretben megfelelőt csak egyet a kettő helyett. Így ma cserepet főzök épp (a konyhában dolgozok, asztalom nincs az ilyen dolgokhoz). Nem túl szépek még de várjuk ki a végét. Ha… Tovább »

Lássuk a medvét /dobozt

Elkészült, győztem, akkor is lefestettem ha ő nem akarta, bár komoly fejtörést okozott. Amúgy is nehezebb egy már díszített, festett dolgot új ruhába öltöztetni, főleg ha az a dolog csupa meglepetés. Először is szerettem volna megszabadítani a mintától ami szintén decoupage technikával készült. Elég összedobottnak tűnt (az is volt) több sebből vérzett már. Na itt… Tovább »

Van egy órád?

Nincs. Történt, hogy esküvői meghívót kaptam. Bizony eljött az idő,hogy legeslegjobb barátosném férjhez megy. Sokat gondolkodtam, mit is adhatnék az ifjú párnak nászajándékba ami, szép is, hasznos is, és nem kenyérpirító, konyhai robotgép vagy borospohár készlet. Aztán inkább megkérdeztem őket… kiderült, hogy nincs faliórájuk… Juppijé… én olyat tudok csinálni. Hasznos is, szép is (remélem az… Tovább »

Doboz felújítás

Hamarosan befejeződik a rám bízott doboz felújítása. Már csak az utolsó réteg lakk száradása van hátra. Sok munka volt vele, sok újratervezéssel és olyan problémákkal amikkel első ránézésre nem számoltam. Hamarosan mutatom mit is sikerült kihoznom belőle, legszívesebben meg is tartanám. 🙂 Ha lemaradtál a kezdetről itt bepótolhatod: http://makvilag.cafeblog.hu/2014/03/18/felujitok/    ... Tovább »

Kosaram, kosaram…

Vannak dolgok amik mellett, mint lelkes hobbi kisiparos egyszerűen nem tudok elmenni, vagy maximum egyszer de aztán a kiszemelt holmi úgyis hazajön velem. Így történt, hogy ma befogadtam 2 gyönyörű csomagolópapírt és 2 füles kosárkát. Aztán persze míg hazaértem azon agyaltam, hogy hogyan is fogok ezekből valami igazán szépet csinálni. Első körben a kisebbik kosárkára… Tovább »

Üvegtál díszítés

Mindig, mindig belefutok abba, hogy azt gondolom egyszerű dolgom lesz, pikk-pakk összerakom amit kitaláltam. Gondolhatom is hiszen az ötlet megvan, ecsetekkel tudok bánni, festékek, lakkok egyéb kellő tücskök-bogarak kiismerve. Aztán persze az elgondolásnak köze nincs a valósághoz. Na de van egy üvegtálunk ami önmagában nem egy épületes látvány -csicsázzuk ki. Fontos, hogy fonákon dolgozunk, visszafelé,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!