Cserépből gyertyatartót egyszerűen

Végre itt a jó idő. Ki lehet használni a kert, terasz, erkély adta lehetőségeket, hogy a szabadban tölthessük el az időnk. Ma egy igazi hangulatfokozó ötletet mutatok, mellyel ezeket a kis nyugalomszigeteket még jobban fel tudod dobni az ejtőzésekhez.   Lássuk is mire lesz szükséged: agyagcserép agyagcserép alátét festék (spray vagy kenős) szükség szerint ecset… Tovább »

Kávé mellé- Mesés erkélyek

Mióta az eszemet tudom, na jó mióta panelban lakom álmom egy gyönyörű virágos erkély. Tudod az az őserdőszerű ami csak keveseknek van. De egyre inkább gyanítom, hogy genetikailag lehetek alkalmatlan összehozni egyet. Mondjuk nem is kis kihívás az erkélyre tűző nap miatt. Kimész… elégsz, kész.  Azért csak szeretek sóvárogni kicsit. Gyűjtöttem is néhány képet, hogy… Tovább »

Készíts fűfejet

Szerintem nincs ember aki nem ismerné ezeket a jópofa zöld hajú kis mókaságokat. Vidámak, zöldek, viccesek és nem utolsó sorban nagyon jó móka a gyerekeknek egy-egy ilyen gondozása, figyelése. De ha már annyira jófejek a fűfejek miért ne készítenénk el mi magunk a saját vagy gyerekeink örömére akár közösen a srácokkal.   Fűfejünk elkészítése nem… Tovább »

Virágpompás erkélyem

Végre sikerült eljutnom odáig, hogy az erkélyem teljes egészében virágba borult. Az igaz, hogy szentül megfogadtam, hogy idén csak 1-1  láda álló és futómuskátlim lesz meg 1 kakassarkantyúka, mert az nem hiányozhat. Ehhez képest mi van? Pár napja vettem 2 primulát, 2 kakassarkantyúkát (félsiker) 2 szegfűt és 3 állómuskátlit. Ezek közül akkor csak a két… Tovább »

Erkély alakulat

  Végre beültettem az utolsó virágládám is, nem csupasz az erkélyem. 🙂 Idei terveim szerint kevés színes virág és több zöld lesz… már ha nem csábulok el és nem riaszt vissza az sem, hogy nincs több hely- olyan helyen ahol ne tudná magát Lekvár, a házi törpe vérnyúlunk önkiszolgálni. Több cserép virágom végezte eme kedves… Tovább »

Fűszernövények az erkélyen

Kedvem lenne a “nem adom fel” című örök-érvényű slágerrel kezdeni de most megkímélek mindenkit és nem teszem. Több, mint 6 éve élek egy csepp erkéllyel rendelkező lakásban ahol falusi leány mivoltomból kifolyólag bizony komoly szélmalomharcokat vívok azért, hogy a virágok mellett legyen egy cseppnyi “kert”. Az évek folyamán bizony kiolvastam én az internetet fűszernövénytartás-ügyileg, több… Tovább »

Tündérkertet ide nekem

Végre eljött az ideje, hogy összerakjam életem 2. tündérkertjét. Az elsőt még srácaimmal csináltuk de a nyuszink megette, szóval nem volt hosszú életű. Most olyat szerettem volna ami  nem igényel különösebb gondoskodást tehát szukkulensek kerülnek bele, és csupa olyan dologból kihozni a kert jelleget ami nem kerül semmibe- kövek, kavicsok, faágak, zombi pockok ilyesmik. Azaz… Tovább »

10 perces

Találtam egy őskori lábost, gondoltam valamire még jó lehet. Abból kiindulva, hogy minden lehet virágtartó meg is kapta az előléptetést és állandó szolgálatot teljesít az erkélyemen. Némi virágfölddel megtöltve és a virágládából átköltöző néhány kövirózsával igen cuki kis történet lett belőle.  Le az egyencserepekkel és éljenek a lábosok ugyebár. Vele együtt jött egy hasonló állapotú… Tovább »

Erkély tökély

Mint minden valamire való falun felcseperedett leány a városba költözvén én is rájöttem, hogy kertes ház hiányában bizony az erkély az egyetlen menedék , ami megnyugvást hozhat a rohanós, dolgozós, szentségelős mindennapokban. Mindig is áhítozva nézem az elém kerülő gyönyörűen megkomponált, számomra mesevilágot idéző apró kis nyugalomszigeteket, majd mindig el is terveztem, hogy igen majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!