Parafatábla 2x

Úgy esett, hogy M. régi napirendi táblája a régi formában már nem kell. Újat kell készítenem. Szépül a szobájuk és ez a csúfság már nagyon bántotta a szemem annak ellenére, hogy megállta a helyét, működött. A táblánk alapját egy parafa tábla adta amit több sorban feltépőzáraztam, hogy így tudjuk a szükséges sorrendbe kirakni a kártyáinkat…. Tovább »

Régi asztal+festék=varázslat

Tudom ezer éves közhely, hogy a festék csodákra képes de tényleg így van. Nincs ez másként a nemrég elkészült régi/új íróasztalomnál sem. Nagyon-nagyon régen vágytam már egy viszonylag nagy, masszív íróasztalra, hogy könnyebb dolgom legyen amikor leülök a gép elé vagy amikor a srácomnak készítem a vizuális segédeszközeit, meg úgy egyáltalán amikor hobbizok. Egészen eddig… Tovább »

Dekorálj térképpel! Mutatom hogyan.

Tegye fel a kezét aki szereti a térképeket! o/ Nos ha a te kezed is fent akkor ez a poszt igazán neked szól. Bevallom gyerekkoromban nagyon szerettem a térképeket bújni, nézegetni ugyanúgy, mint most a srácaim. Arra gondoltam, hogy akkor miért ne csempészhetném be a gyerekszobába valamilyen dekorációnak. Úgyis most volt náluk festés a dekoráció… Tovább »

Ötletek faágakkal

Ilyenkor ősszel úton útfélen faágak hevernek a lábaink előtt. Vétek nem felszedni néhányat hazafelé, mert pazar kis dolgokat lehet ám készíteni belőlük. Mutatom is mire jó néhány girbe-gurba faág. Készülhetnek tündérkertbe házikók, bútorok:   Bohém dekoráció:   Lehet asztaldekoráció:   Mehet a lámpára:   Készíthetsz hajcsatot:   Vagy madárházat:   Szitakötőt: Fess le néhányat:  … Tovább »

Hobbicuccot az asztalra

Kb. 2 hét után elmondhatom végre ha lassan is de célba értem. Sikerrel befejztem a dohányzóasztalom felújítását. Mondhatom nem volt könnyű dolgom nehezen adta meg magát de megérte belefeccölni azt a sok időt amit igényelt. Szoci asztalka mivoltát meghazudtolva foglalja majd el új helyét, amint az azon helyen álló bútort is kipofoztam. Szóval a kiindulási… Tovább »

Mint hal a vízben

Na nem úgy élek, hanem úgy úszok a teendőkben. Kicsit sok a muka, az iskola meg az ovikezdés, a háztartás meg a blg egyben egy időben. Nem is igazán sikerūl összeegyeztetnem, mint a posztok sűrűségéből kiderül. De lassan megszokjuk az új menetrendet átállunk a zökkenőmentességre és jippijájé éljen kukori, megy majd minden, mint a karikacsapás… Tovább »

Colostokot az asztallapra

Fantasztikus ötletet találtam ma keresgélés közben. Imádom az ilyen ötleteket, amikor valami oda nem illő van felhasználva, hogy valamibe új életet leheljenek. Ily módon kapott a mai asztalka egy új esélyt egy másik vagányabb külsővel. A kiindulási alap ez volt: Némi csiszolás, lakkozás és colostok darabolás, ragsztás után pedig ez lett az eredmény. Szerintem imádnivaló…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!