Bútortuning – szoci szekrény csinosban

Régóta őrizgettem ezt a kis szoci műremeket is amit végre sikerült ünneplőbe öltöztetnem. Mit mondjak nem volt túl szép, de tényleg. Helye sem igazán volt, szerintem eddig csak a wc-ben nem volt még valaminek kinevezve ott is csak azért mert nem férne be. De volt már a konyhában, gyerekszobában, előszobában, sőt anno az akvárium is… Tovább »

Szüneti mulatság

Az időjárás sajnos nem kompatibilis azzal, hogy most van az őszi szünet. Esik az eső, tiszta nyálka minden. Egyszóval esélytelen minden szabadtéri tevékenység a lurkókkal.  De aggodalomra semmi pánik, lakáson, házon belül is találni annyi elfoglaltságot, hogy rossz időben se üsse fel a fejét az unalom és az elekrtomos gyerekpásztort se kelljen nullahuszonnégyes szolgálatba helyezni. Mutatom… Tovább »

Karácsony nekem…

Tiszta karácsony van. Ma végre megkaptam a csomagom úgyhogy szépen gyarapodik a hobbicuccok hada. Mert abból sosem elég, mint tudjuk. Ugye milyen szép rózsás szalvétáim lettek? Ja és lett transfergélem. Lehet tansferálni kilószám 🙂 Már semmi akadálya, hogy befejezzem a napokban elkezdett porcelán tányérom felújítását. Jelenleg félkész szegényem. Ami viszont a legfontosabb, el tudom kezdeni… Tovább »

Egy kis pihi

Nagyon hiányzott már, hogy készítsek valamit. Nem igazán volt időm semmi ilyesmire mostanság. Bár kárpitoztam ugye nem olyan rég (ha lemaradtál itt megnézheted) de ahhoz azért nem kell ecset na 🙂 Össze is kaptam magam izibe, úgyhogy varrtam, festéket kevertem, festettem, csiszoltam, ragasztottam, mindezzel jó nagy kupit csináltam a konyhámban… meg jól el is fáradtam… Tovább »

Konzervdobozok ismét

Annak aki rendszeresen követi mit is művelek itt, gondolom már nem titok, hogy a sok mániám közül egy bizony a konzerves dobozok felhasználása. Imádom, hogy az egyszerű kis hengeres fémdarab mennyire máshogy hat miután kikerül a kezeim alól. Persze a konzervdoboz az konzervdoboz marad ha esik ha fúj de szerintem bárki szívesen elnézegetne egy belőle… Tovább »

Ha nem tudom mit csinálok…

Ma igazán volt kedvem alkotni valamit, csak még azt nem tudtam, hogy mit. Volt egy fakosárkám itthon, amúgy pucéran ami díszítésre várt így lesz ami lesz alapon nekiestem ecsettel, festékkel. Persze közben (amíg száradtak a rétegek) elugrottam egy kis beszerzőkörútra, mert nem tudhattam mi kell, így vettem némi csicsát. (Persze amúgy is tuti vettem volna,… Tovább »

Kosaram, kosaram…

Vannak dolgok amik mellett, mint lelkes hobbi kisiparos egyszerűen nem tudok elmenni, vagy maximum egyszer de aztán a kiszemelt holmi úgyis hazajön velem. Így történt, hogy ma befogadtam 2 gyönyörű csomagolópapírt és 2 füles kosárkát. Aztán persze míg hazaértem azon agyaltam, hogy hogyan is fogok ezekből valami igazán szépet csinálni. Első körben a kisebbik kosárkára… Tovább »

Üvegtál díszítés

Mindig, mindig belefutok abba, hogy azt gondolom egyszerű dolgom lesz, pikk-pakk összerakom amit kitaláltam. Gondolhatom is hiszen az ötlet megvan, ecsetekkel tudok bánni, festékek, lakkok egyéb kellő tücskök-bogarak kiismerve. Aztán persze az elgondolásnak köze nincs a valósághoz. Na de van egy üvegtálunk ami önmagában nem egy épületes látvány -csicsázzuk ki. Fontos, hogy fonákon dolgozunk, visszafelé,… Tovább »

Befőttes üveg új ruhája

Az üveg tárgyak díszítése, festése sem lehet nagy kihívás a sima felület ellenére sem amin elvileg lehetetlen a festék tapadása. De mivel olyan nincs, hogy valamit nem lehet lefesteni lássuk a medvét/üveget. Amire szükség volt: befőttes üveg, ecset, akril festékek, szivacs, decoupage ragasztó, mintás szalvéta, kender cérna. Íme az alany. Alanyt először,mint mindig alapoztam 2x…. Tovább »

Valóságos valami

Ecseteket a kézbe, csapjunk a festékes bödönbe, maszkolószalagot a homlokra és… csepp kis váza egyszerűen, kézügyességtől függetlenül. Elkészült az első izéke (na jó igazából váza lesz tavaszi virágoknak, már csak virág kell) képekkel meg leírással mit hová kentem, hogyan, miért. Hátha valakinek kedve támad izékét festeni. Alanyt már ismertettem egy korábbi posztban, indulás… egy végtelenül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!